ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Συνεχίζεται η δημοσκοπική «κατρακύλα» του Ρ.Τ.Ερντογάν – Μειώνεται η εμπιστοσύνη στο AKP (φωτό)

Το κυβερνών κόμμα έχασε τέσσερις μονάδες σε σχέση με τις μετρήσεις του Ιανουαρίου

Συνεχίζεται η δημοσκοπική «κατρακύλα» του Ρ.Τ.Ερντογάν – Μειώνεται η εμπιστοσύνη στο AKP (φωτό)

Μειώνεται η εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με το κόμμα του, το AKP, να γνωρίζει νέες απώλειες.

Όπως έδειξε νέα δημοσκόπηση της MetroPoll, το κυβερνών κόμμα έχασε τέσσερις μονάδες σε σχέση με τις μετρήσεις του Ιανουαρίου.

Την ίδια στιγμή, πάνω από το ένα τρίτο των Τούρκων, το 34%, λένε ότι η κυβέρνηση του AKP είναι υπεύθυνη για τον υψηλό αριθμό νεκρών και τις καταστροφικές συνέπειες του σεισμού που συγκλόνισε τη νότια Τουρκία τον περασμένο μήνα.

Στο πλαίσιο της μηνιαίας δημοσκόπησης «Turkey’s Pulse» που πραγματοποιήθηκε από τη MetroPoll σε 2.118 άτομα σε 28 επαρχίες μεταξύ 23-28 Φεβρουαρίου, οι συμμετέχοντες ρωτήθηκαν μεταξύ άλλων, ποιος πιστεύουν ότι ευθύνεται περισσότερο για τις απώλειες από τον σεισμό.

Τα αποτελέσματα της έρευνας, που αναρτήθηκαν στο Twitter την Πέμπτη από τον καθηγητή Özer Sencar, ιδιοκτήτη της MetroPoll, αποκάλυψαν ότι το 34,4% των συμμετεχόντων πιστεύει ότι η κυβέρνηση του AKP ήταν «η περισσότερο υπεύθυνη για τις απώλειες από τον σεισμό».

Το ποσοστό ψηφοφόρων κομμάτων της αντιπολίτευσης που μοιράζονται την ίδια άποψη φτάνει πάνω από 60%, ενώ μειώνεται στο 6,4% μεταξύ των υποστηρικτών του κυβερνώντος ΑΚΡ και στο 3,4%μεταξύ των υποστηρικτών του συμμάχου του, του ακροδεξιού Κόμματος Εθνικιστικού Κινήματος (MHP).

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το 26,9% των συμμετεχόντων θεωρεί τους κατασκευαστές εργολάβους υπεύθυνους για τις καταστροφικές συνέπειες των σεισμών, με το 15,4% να θεωρεί υπεύθυνους τους δήμους, το 4,4% να αποδίδει τις ευθύνες στους πολίτες και το 4,2% σε άλλους.

Στο 12,9% ανέρχεται το ποσοστό όσων πιστεύουν ότι «όλοι οι παραπάνω» είχαν την ευθύνη για τις απώλειες που προκλήθηκαν από την καταστροφή.

Οι άνθρωποι που πιστεύουν ότι οι εργολάβοι ήταν κυρίως υπεύθυνοι για τις απώλειες που προκλήθηκαν από τους σεισμούς αυξήθηκαν σε 46,2% και 43,6% μεταξύ των ψηφοφόρων του AKP και MHP, αντίστοιχα, ενώ μειώθηκαν στο 13% μεταξύ των υποστηρικτών του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στο 12,6% μεταξύ των υποστηρικτών του φιλοκουρδικού Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP) και στο 11,9% μεταξύ των υποστηρικτών του İYİ (Καλού Κόμματος).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

#038;feature=youtu.be&ab_channel=PronewsTV
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.