ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ερώτημα προς Κ.Βελόπουλο: Ο Ιησούς έγραψε τις επιστολές με το δεξί ή το αριστερό χέρι;

Τεράστια προγράμματα εκσυγχρονισμού του τουρκικού ναυτικού – Ναυπηγήσεις με δεκάδες πυραύλους α/α και κατά πλοίων σε εξέλιξη

Αποσύρονται σταδιακά οι Harpoon

Τεράστια προγράμματα εκσυγχρονισμού του τουρκικού ναυτικού – Ναυπηγήσεις με δεκάδες πυραύλους α/α και κατά πλοίων σε εξέλιξη

Το τουρκικό ναυτικό εκσυγχρονίζεται με εγχώριες ναυπηγήσεις και όπλα με στόχο να αντικαταστήσει τις παλαιότερες μονάδες αλλά και την ανάπτυξη των εγχώριων συστημάτων.

Μάλιστα παρακολουθεί τις διεθνείς τεχνολογικές εξελίξεις και (με αρκετές δόσεις ξένης βοήθειας) αναπτύσσει φθηνά αλλά νέα συστήματα τα οποία μαζικά θα θελήσει να χρησιμοποιήσει και κατά της αμφισβήτησης της ελληνικότητας του Αιγαίου και της ΑΟΖ.

Έτσι ανακοίνωσε ότι τρείς φρεγάτες κλάσης «Istanbul», που απομένουν να ναυπηγηθούν, θα ενσωματώνουν πάνω από 16 κελιά κάθετης εκτόξευσης του εγχώριου συστήματος MIDLAS (που θα μπορούν να φέρουν πυραύλους σε τετράδες), που ενσωματώνει το πρώτο πλοίο (F-515 «Istanbul»), το οποίο βρίσκεται σε φάση θαλάσσιων δοκιμών.

Επιπλέον κάθε μία από τις τέσσερις φρεγάτες της κλάσης θα έχει 16 αντιπλοϊκούς πυραύλους που σημαίνει ότι μια μοίρα του τουρκικού ναυτικού με φρεγάτες του τύπου θα έχει 360 αντιαεροπορικούς πυραύλους και 64 αντιπλοϊκούς!

Παράλληλα τρέχει πρόγραμμα αντικατάστασης των πυραύλων κατά πλοίων RGM-84 Harpoon με Atmaca σε 11 πλοία.

Η ανάπτυξη του Atmaca ξεκίνησε το 2009. Ο πύραυλος ζυγίζει 800 κιλά και φέρει πολεμική κεφαλή βάρους 200 κιλών. Πετά με υποηχητική ταχύτητα, ενώ επιτυγχάνει μέγιστο βεληνεκές άνω των 200 χιλιομέτρων, με πιθανότερη τιμή τα 220 χιλιόμετρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η καθοδήγηση του επιτυγχάνεται μέσω συστημάτων INS/GPS ενώ κατά την τερματική φάση χρησιμοποιεί ενεργητικό σύστημα ραντάρ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.