ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Τουρκία: Δεύτερο γύρο με φαβορί τον Ρ.Τ.Ερντογάν «βλέπουν» τα διεθνή ΜΜΕ

Σινάν Ογάν: «Τούρκοι εθνικιστές και κεμαλιστές θα είναι το κλειδί για αυτές τις εκλογές».

Τουρκία: Δεύτερο γύρο με φαβορί τον Ρ.Τ.Ερντογάν «βλέπουν» τα διεθνή ΜΜΕ

Βέβαιο  θεωρούν τα διεθνή ΜΜΕ, το ενδεχόμενο διεξαγωγής δεύτερων εκλογών, στις 28 Μαΐου στην Τουρκία, αλλά με τον Ρ.Τ.Ερντογάν, φαβορί για την προεδρία.

Μετά τις εκτιμήσεις αναλυτών, δίκτυα όπως το Reuters και ο Guardian σημειώνουν ότι όσο η καταμέτρηση ολοκληρώνεται επιβεβαιώνεται ότι ο Ρ.Τ. Ερντογάν έχει πέσει κάτω από το 50% που θα του έδινε τη νίκη από τον πρώτο γύρο εάν εξασφάλιζε το ποσοστό, αλλά αυτό δεν επηρεάζει το τελικό αποτέλεσμα που είναι μια μεγάλη νίκη του νυν Τούρκου προέδρου.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων, Anadolu, αναφέρει ότι έχει καταμετρηθεί περισσότερο από το 89% των ψήφων. Σύμφωνα με αυτό, ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συγκεντρώνει ποσοστό 49,9%, δηλαδή κάτω από το 50% που απαιτείται για να αποφευχθεί ο δεύτερος γύρος και ο Κιλιτσντάρογλου 44,3%.

Σε θρίλερ έχει εξελιχθεί η εκλογική αναμέτρηση στην Τουρκία, με τους δύο μονομάχους να έρχονται σε αντιπαράθεση για την καταμέτρηση των ψήφων.

Οι εκτιμήσεις Ογάν

Την εκτίμηση ότι θα υπάρξει και δεύτερος γύρος εκλογών στην Τουρκία εξέφρασε ο εθνικιστής Σινάν Ογάν, ο οποίος συγκεντρώνει το περίπου 5% των ψήφων.

Ειδικότερα, υπογράμμισε ότι πιθανόν θα υπάρξει δεύτερος γύρος στις 28 Μαΐου.

«Βλέπουμε μεγάλη πιθανότητα οι εκλογές να πάνε σε δεύτερο γύρο, καθώς κανένας από τους βασικούς υποψηφίους δεν είναι σε θέση να κερδίσει το 50% των ψήφων», δήλωσε, προσθέτοντας ότι οι «Τούρκοι εθνικιστές και οι κεμαλιστές είναι το κλειδί για αυτές τις εκλογές».

 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.