Τουρκία: Η μικρή Aya μεταφέρθηκε σε μυστική τοποθεσία

Χιλιάδες άνθρωποι προσφέρθηκαν να υιοθετήσουν το μωρό την περασμένη εβδομάδα

Τουρκία: Η μικρή Aya μεταφέρθηκε σε μυστική τοποθεσία

Σε «ασφαλή τοποθεσία» μεταφέρθηκε το ορφανό μωρό από τη Συρία, η μικρή Aya, που γεννήθηκε την ώρα που το σπίτι κατέρρεε από το φονικό σεισμό την περασμένη βδομάδα.

Το βρέφος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Αφρίν σε θερμοκοιτίδα ωστόσο πολλοί ήταν εκείνοι που είχαν παρουσιαστεί στο νοσοκομείο λέγοντας πως είναι συγγενείς της μικρής.

Για το λόγο αυτό η Διεύθυνση Υγείας του νοσοκομείου έλαβε προληπτικά μέτρα για να προστατεύσει το κορίτσι, δήλωσε πηγή στο BBC.

Την περασμένη  Δευτέρα, σημειώθηκε ένα βίαιο επεισόδιο στο νοσοκομείο στην περιοχή που ελέγχεται από την αντιπολίτευση όπου νοσηλευόταν.

Μια νοσοκόμα, συνοδευόμενη από δύο ένοπλους άνδρες, φέρεται να χτύπησε τον διευθυντή του νοσοκομείου. Ωστόσο, ο επικεφαλής της διεύθυνσης υγείας, Δρ Ahmad Hajj Hassan, διέψευσε τους ισχυρισμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι επιχείρησαν αποτυχημένα να απαγάγουν την Aya.

«Οι ισχυρισμοί για απαγωγή ήταν μια παρεξήγηση. Αυτό ήταν ένα εντελώς εσωτερικό θέμα που σχετίζεται με το νοσοκομείο και δεν είχε καμία σχέση με το μωρό», είπε στο BBC. Ωστόσο, για λόγους ασφαλείας πάρθηκε η απόφαση το βρέφος να μεταφερθεί σε ασφαλέστερο σημείο.

Χιλιάδες άνθρωποι προσφέρθηκαν να υιοθετήσουν το μωρό την περασμένη εβδομάδα, αφού η ιστορία της έγινε ευρέως γνωστή.

Ωστόσο, η διεύθυνση υγείας είναι αποφασισμένη να δώσει προτεραιότητα στην ευημερία της και να ενεργήσει προσεκτικά με τη διαδικασία της υιοθεσίας, σύμφωνα με την πηγή. Η μητέρα της ξεκίνησε τον τοκετό αμέσως μετά την καταστροφή της οικογενειακής τους κατοικίας στην πόλη Jidayris. Πέθανε αφότου γέννησε την μικρή η οποία ήταν ακόμα συνδεδεμένη με τον ομφάλιο λώρο της όταν την βρήκαν οι διασώστες.

Επίσης, ο πατέρας της Aya, τα τέσσερα αδέλφια και μια θεία σκοτώθηκαν στο σεισμό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο παιδίατρος που τη φρόντιζε είπε στο BBC την περασμένη Πέμπτη ότι η μικρή έφτασε σε «κακή κατάσταση» στο νοσοκομείο. «Είχε εξογκώματα, μώλωπες, ήταν κρύα και μετά βίας ανέπνεε», πρόσθεσε. Ανταποκρίθηκε στη θεραπεία και την επόμενη μέρα η κατάστασή της είχε ήδη σταθεροποιηθεί.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.