ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Τουρκία: Στο 47,83% έφτασε ο πληθωρισμός τον Ιούλιο

Τι αναφέρει η κεντρική τράπεζα της Τουρκίας

Τουρκία: Στο 47,83% έφτασε ο πληθωρισμός τον Ιούλιο

Άνοδο σημείωσε και τον Ιούλιο ο πληθωρισμός στην Τουρκία καθώς σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα ανήλθε στο 47,83% σε ετήσια βάση, έπειτα από οκτώ μήνες επιβράδυνσης.

Σε μηνιαία βάση, το ποσοστό αυτό αντιπροσωπεύει μια σημαντική αύξηση επτά μονάδων στην τουρκική οικονομία.

Τι αναφέρει η κεντρική τράπεζα της Τουρκίας

Η αύξηση των τιμών καταναλωτή στην Τουρκία είχε φθάσει τον Ιούνιο στο 38,2% σε ετήσια βάση, το χαμηλότερο επίπεδο εδώ και 18 μήνες, αφού είχε αγγίξει τον Οκτώβριο το 85,5%.

Εντούτοις η αύξηση αυτή είχε προβλεφθεί από την κεντρική τράπεζα, η οποία την είχε ανακοινώσει ήδη από την περασμένη εβδομάδα, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που είχε δώσει στις 27 Ιουλίου η νέα επικεφαλής της, η Χαφιζέ Γκαγέ Ερκάν.

Σύμφωνα με τις ετήσιες προβλέψεις της, ο πληθωρισμός αναμένεται να φθάσει στο τέλος του χρόνου το 59%, υπερδιπλάσιο ποσοστό σε σχέση με τις προηγούμενες προβλέψεις, όμως «η σταθερότητα» θα έρθει από το 2025, διαβεβαίωσε υποσχόμενη να κάνει τα πάντα για να τον περιορίσει σε μονοψήφιο ποσοστό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα επίσημα στοιχεία αμφισβητούνται ωστόσο τακτικά από τους ανεξάρτητους οικονομολόγους της Ομάδας Έρευνας για τον Πληθωρισμό (Enag): σύμφωνα με αυτούς, η αύξηση των τιμών καταναλωτή ανήλθε σε 69,21% τους 12 παρελθόντες μήνες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.