ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Tουρκικές επίλεκτες μονάδες έχουν αναπτυχθεί στην Βόρεια Συρία – Aναμένουν την εντολή επίθεσης του Ρ.Τ.Ερντογάν

Σε Ταλ Ριφάτ και Μανμπίτζ,

Tουρκικές επίλεκτες μονάδες έχουν αναπτυχθεί στην Βόρεια Συρία – Aναμένουν την εντολή επίθεσης του Ρ.Τ.Ερντογάν

Η Άγκυρα επιταχύνει τον ρυθμό ανάπτυξης επίλεκτων τουρκικών μονάδων στη Συρία από την συνοριακή πόλη Κιλίς και όπως όλα δείχνουν αναμένουν το «πράσινο φως» από τον Τούρκο πρόεδρο Ρ.Τ.Ερντογάν για να χτυπήσουν καίριες υποδομές των Κούρδων και τις γραμμές εφοδιασμού τους.

Την αποκάλυψη έκανε η Habertürk TV.

Συγκεκριμένα μετά τις δηλώσεις του προέδρου Ερντογάν για τις επιχειρήσεις στο Ταλ Ριφάτ και στη Μανμπίτζ, στάλθηκαν στην περιοχή μονάδες ειδικών επιχειρήσεων από διάφορες επαρχίες της Τουρκίας.

Σήμερα,  άλλη μία ομάδα ειδικών επιχειρήσεων μετακινήθηκε από το Κιλίς στην περιοχή. 

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας στα εγκαίνια της 30ης Συνάντησης Διαβούλευσης και Αξιολόγησης του Κόμματος AK που πραγματοποιήθηκε στην Άγκυρα δήλωσε:

«Καταλύσαμε τον διάδρομο τρομοκρατίας που επιχειρείται να δημιουργηθεί στα νότια σύνορά μας με στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Θα καλύψουμε τις ελλείψεις της γραμμής ασφαλείας με νέες επιχειρήσεις, και επίσης θα ολοκληρώσουμε όλες τις επιδιώξεις μας με κάθε είδους δράσεων.

Θα αντιμετωπίσουμε τις ανησυχίες για την ασφάλεια με νέες επιχειρήσεις».

Τα σχέδια για το σε ποιες περιοχές θα διεξαχθεί η στρατιωτική επιχείρηση και σε ποιες περιοχές θα εισέλθουν τα τουρκικά στρατεύματα βρίσκονται στο τελικό στάδιο υλοποίησης.

Αφού ολοκληρωθεί η τελική προετοιμασία των δυνάμεων ασφαλείας στην περιοχή, η γενική επιχείρηση (κατά των Κούρδων της Συρίας) θα ξεκινήσει με εντολή του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Εδώ θα έχει ενδιαφέρον η όποια αντίδραση της Δύσης. Καθώς θα έχουμε εκ νέου τουρκική εισβολή στην επικράτεια ανεξάρτητου κράτους.

Θα ισχύσει η ίδια επιχειρηματολογία όπως για την ρωσική στρατιωτική επέμβαση στην Ουκρανία;

Θα αποστείλει η Δύση οπλικά συστήματα αξίας πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων στους Κούρδους ή στον Συριακό Αραβικό Στρατό για να υπερασπιστούν την ανεξαρτησία της χώρας;

Ή μήπως η Δύση κατά την προσφιλή της τακτική θα ακολουθήσει την γνωστή τακτική δύο μέτρα και δύο σταθμά επειδή η Τουρκία είναι μέλος του ΝΑΤΟ και οι Δυτικοί δεν «χωνεύουν» τον «κακό» Μ.Άσαντ;

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Τουρκία δεν εισβάλει σε ξένο κράτος; Τι, όχι;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.