ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Τουρκικός Τύπος: «Η Τουρκία ήταν αυτή που αποφάσισε να μην συμμετάσχει στην άσκηση του ΝΑΤΟ»

Τη δική της «αλήθεια» παρουσιάζει η Άγκυρα

Τουρκικός Τύπος: «Η Τουρκία ήταν αυτή που αποφάσισε να μην συμμετάσχει στην άσκηση του ΝΑΤΟ»

Μια διαφορετική πραγματικότητα αναφορικά με την άσκηση του ΝΑΤΟ, «Tiger Meet» και τη (μη) συμμετοχή της Τουρκίας σε αυτή, παρουσιάζει ο τουρκικός Τύπος.

Συγκεκριμένα, ενώ το ελληνικό υπουργείο Άμυνας αποφάσισε να ακυρωθεί η πρόσκληση προς την Τουρκία για συμμετοχή στην άσκηση, με αφορμή το πλήθος παραβιάσεων του εναέριου χώρου στο Αιγαίο και των υπερπτήσεων ακόμα και πάνω από κατοικημένα νησιά, η Sabah έγραψε σήμερα πως η Τουρκία ήταν αυτή που, από μόνη της, αποσύρθηκε από την άσκηση λόγω διαφωνιών σε τεχνικά θέματα.

sabah_1

«Πριν από κάθε άσκηση, η χώρα υποδοχής προετοιμάζει μια τεχνική συμφωνία για τη διεξαγωγή των δραστηριοτήτων. Διαπιστώνεται ότι η Ελλάδα, η οποία ετοίμασε τον φετινό τεχνικό κανονισμό, τροποποίησε το εν λόγω έγγραφο με μια προσέγγιση που στοχεύει στην Τουρκία, με στόχο τις διαφορές μεταξύ των δύο χωρών. Η Διοίκηση της Πολεμικής Αεροπορίας ανέλαβε αμέσως δράση κατά των σκόπιμων αυτών προσθηκών και απαίτησε να αλλάξει ο τεχνικός κανονισμός, ο οποίος είναι αντίθετος με το διεθνές δίκαιο. Τα επίμονα αιτήματα της Τουρκίας δεν έγιναν δεκτά από την Ελλάδα», γράφει η εφημερίδα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Αποφασίστηκε να μην συμμετάσχει η Τουρκία στις ασκήσεις, καθώς η Ελλάδα τις χειραγωγούσε σύμφωνα με τα πολιτικά της συμφέροντα. Έγινε γνωστό ότι η απόφαση που ελήφθη για τη μη συμμετοχή της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας στις ασκήσεις εστάλη στις ελληνικές αρχές», διευκρινίζει το δημοσίευμα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.