ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Τρεις οι απόπειρες δολιοφθοράς στον υποθαλάσσιο αγωγό ύδρευσης της Αίγινας – Ακόμα δεν έχουν βρεθεί οι ένοχοι

Ποιοι θέλουν να διακοπεί η ηλεκτροδότηση στο νησί;

Τρεις οι απόπειρες δολιοφθοράς στον υποθαλάσσιο αγωγό ύδρευσης της Αίγινας – Ακόμα δεν έχουν βρεθεί οι ένοχοι

Συνεχόμενες προσπάθειες δολιοφθοράς του υποθαλάσσιου αγωγού που υδροδοτεί εδώ και ένα χρόνο την Αίγινα έχουν σημειωθεί από το 2020 έως σήμερα χωρίς να έχει δοθεί καμία απάντηση για το ποιος κρύβεται πίσω από αυτές.

Η κατασκευή του υποθαλάσσιου αγωγού ξεκίνησε το 2020.

Από το 2020 άγνωστοι πήγαν βράδυ και με τρυπάνι άνοιξαν τρύπες στους σωλήνες, πριν ακόμη ξεκινήσει η υδροδότηση του νησιού.

Ποιο είναι κατά την γνώμη σας το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα η Ελλάδα;

  • Η κατάρρευση της Οικονομίας (31%, 7.442 Votes)
  • Η Τουρκία (9%, 2.191 Votes)
  • Οι παρακρατικές δράσεις (υποκλοπές κλπ.) (6%, 1.342 Votes)
  • Η εγκληματικότητα (3%, 812 Votes)
  • Η διαφθορά (25%, 5.893 Votes)
  • Η παράνομη μετανάστευση (25%, 6.022 Votes)

Σύνολο ψήφων: 23.702

Loading ... Loading ...

Η δεύτερη δολιοφθορά καταγράφηκε τον Μάιο, όταν τοποθέτησαν εκρηκτικά, με την έκρηξη να γίνεται μόλις μερικά εκατοντάδες μέτρα από τις ακτές της Σαλαμίνας.

Βάρκα δύτες και αυτόνομο υποβρύχιο όχημα που έκανε επιτόπια έρευνα, ανακάλυψε ότι τα εκρηκτικά είχαν δημιουργήσει κρατήρα ενός μέτρου δίπλα στην προστασία του αγωγού.

Τη νύχτα της 13ης Ιουλίου, άγνωστοι τοποθέτησαν και πυροδότησαν εκρηκτικό μηχανισμό στον υποθαλάσσιο αγωγό προκαλώντας ρήγμα 8 εκατοστών.

«Είχαν τοποθετηθεί εκρηκτικά πάνω στον αγωγό σε βάθος 14 μέτρων 300 μέτρα από την ακτή πράγμα που σημαίνει ότι δράστες ήταν δύτες, πήγαν με βάρκα έγινε μια πολύ οργανωμένη ενέργεια με σκοπό την καταστροφή του αγωγού.

Ήταν η τρίτη προσπάθεια δολιοφθοράς του αγωγού, που ξεκινάει από το Πέρανι της Σαλαμίνας και καταλήγει στο λιμάνι του Λεοντίου της Αίγινας», ανέφερε ο Αλέξανδρος Πετρόπουλος Υπεύθυνος έργου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά διεξάγει έρευνες για εντοπισμό των δραστών, ενώ έχουν σταλεί δείγματα του αγωγού στην αρμόδια διεύθυνση της ΕΛΑΣ, τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών και αναμένονται τα αποτελέσματα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.