Οι Αμερικανοί θέλουν να μπορούν να αντιμετωπίζουν τις «μικρές απειλές»

Το αμερικανικό Ναυτικό αναζητά τρόπους αντιμετώπισης «μικρών απειλών» όπως τα ταχύπολοα σκάφη που μπορούν όμως να κάνουν μεγάλες ζημιές σε μεγάλες μονάδες επιφανείας.

To αμερικανικό Ναυτικό ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε επιτυχημένη δοκιμαστική βολή βλήματος AGM-114 Hellfire II (SSMM : Surface-to-Surface Mission Module) εναντίον χερσαίου στόχου από πλοίο τύπου LCS (Littoral Combat Ship) κλάσης «Independence» (USS «Montgomery»).

Συμφωνείτε με την θέση που εξέφρασε ο Κ.Μητσοτάκης στην ομιλία του στο Κογκρέσο ότι η Μαριούπολη είναι το «νέο Μεσολόγγι»;

  • Όχι (93%, 30,383 Votes)
  • Ίσως όχι (1%, 338 Votes)
  • Ναι (4%, 1,278 Votes)
  • Ίσως ναι (1%, 303 Votes)
  • Δεν γνωρίζω/Δεν απαντώ (1%, 266 Votes)

Σύνολο ψήφων: 32,568

Loading ... Loading ...

Κάθε LCS μπορεί να μεταφέρει 24 AGM-114 Hellfire II.

Το σύστημα SSMM χρησιμοποιεί το AGM-114 Hellfire ΙΙ, μέγιστου βεληνεκούς 8 χιλιομέτρων, σε διάταξη κάθετης εκτόξευσης για την προσβολή στόχων επιφανείας, όπως είναι τα μικρά ταχύπλοα σκάφη, τα οποία κινούνται απειλητικά στην άμεση περιφέρεια του πλοίου-φορέα, αλλά και κατά στόχων εδάφους.

Το SSMM έχει σχεδιαστεί για να εξοπλίσει πλοία επιφανείας, πολεμικά ή αποβατικά, ενώ για το μέλλον το πρόγραμμα έχει ως στόχο την ανάπτυξη και μιας έκδοσης εγγύς παράκτιας άμυνας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στην έκδοση παράκτιας άμυνας το SSMM θα μπορεί να τοποθετηθεί επί ελαφρών τροχοφόρων οχημάτων ή επί του εδάφους, σε σταθερή θέση εκτόξευσης, και θα προσβάλει την επερχόμενη αποβατική απειλή επί της θάλασσας.