Βίντεο: Ρωσικά Ka-52 «θέρισαν» ουκρανικά άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα στην Ζαπορίζια

Οι Ουκρανοί επιχείρησαν νυχτερινή επίθεση χωρίς να μπορέσουν να πλησιάσουν ούτε την ρωσική γραμμή επαφής

Βίντεο: Ρωσικά Ka-52 «θέρισαν» ουκρανικά άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα στην Ζαπορίζια

Nέα αποτυχημένη επιθετική ενέργεια πραγματοποίησαν την νύχτα οι Ουκρανοί στο μέτωπο της Ζαπορίζια και συγκεκριμένα στην περιοχή του Ορεκχόβσκι, όπου απέτυχαν να δημιουργήσουν προγεφύρωμα στο Λομπόβκε και αναγκάστηκαν να επιστρέψουν στις αρχικές τους θέσεις διασποράς υπό τα σφοδρά πυρά του ρωσικού Πυροβολικού, της ρωσικής Αεροπορίας και των επιθετικών ελικοπτέρων Ka-52.

Στο βίντεο που ακολουθεί τα ρωσικά επιθετικά ελικόπτερα Κa-52 Aligator «θερίζουν» με μοναδική ευκολία τους Ουκρανούς και τα δυτικά τεθωρακισμένα καθώς οι επιθέσεις αυτές σε πεδινές εκτάσεις όπως αυτή στην Ζαπορίζια και στο νότιο Ντόνμπας προσφέρουν ιδανικές προϋποθέσεις για να αναπτύξουν όλες τις δυνατότητές τους.

Στα μέτωπα αυτά δεν υπάρχει καμία κάλυψη-απόκρυψη για τους Ουκρανούς, οι οποίοι είναι σαν «sitting ducks» και η μέχρι τώρα τακτική τους ευνοεί τους Ρώσους.

Όπως αναφέρουν ρωσικές πηγές καταστράφηκαν κι άλλα γερμανικά άρματα μάχης Leopard 2 τα οποία προστίθενται στα ήδη 12 που έχουν διαλυθεί στις πρώτες μέρες της ουκρανικής αντεπίθεσης.

Αυτό που ανησυχεί περισσότερο την Δύση είναι ότι οι Ουκρανοί δεν κατάφεραν να φτάσουν ούτε την… γραμμή επαφής που σημαίνει πως οι απώλειες είναι συντριπτικά μονόπλευρες, δηλαδή των Ουκρανών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.