ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Χασάν Νασράλα: «Με τη βοήθεια του Αλλάχ θα προσευχηθούμε στο τέμενος του Αλ-Άκσα στην Ιερουσαλήμ»

Απέφυγε και αυτή τη φορά τις δραματικές διακηρύξεις ο ηγέτης της Χεζμπολάχ

Χασάν Νασράλα: «Με τη βοήθεια του Αλλάχ θα προσευχηθούμε   στο τέμενος του Αλ-Άκσα στην Ιερουσαλήμ»

Με τη φράση «με τη βοήθεια του Αλλάχ θα προσευχηθούμε   στο τέμενος του Αλ-Ακσά στην Ιερουσαλήμ»  ο ηγέτης της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα  ολοκλήρωσε το διάγγελμά του προς τον λαό του Λιβάνου και της Παλαιστίνης αποφεύγοντας να καταφύγει σε δραματικού τύπου διακηρύξεις  και αυτή τη φορά, συνιστώντας μάλλον υπομονή. 

«Όσο για αυτό που έρχεται, θα αφήσουμε το πεδίο της μάχης να μιλήσει από μόνο του. Η πολιτική μας δεν ήταν ποτέ να μιλάμε για τα σχέδιά μας ή τις προθέσεις μας. Ήταν πάντα το αντίθετο και έτσι θα παραμείνει και τώρα». Είπε μετραξύ άλλων ο Νασράλα.

Κατά την έναρξη της ομιλίας του η Χεζμπολάχ έπληξε ένα ισραηλινό ραντάρ στα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου στέλνοντας το δικό του μήνυμα στο Τελ Αβίβ.

Μερικά από τα σημεία της ομιλίας Νασράλα:

Η ισραηλινή επιθετικότητα που λαμβάνει χώρα στη Γάζα είναι ένα επικίνδυνο, μεγάλης κλίμακας γεγονός και αυτά τα εγκλήματα είναι η σκληρή εκδίκηση του Ισραήλ.

Η Παλαιστίνη  αντιστέκεται ηρωικά στην κατοχή, η οποία με τα εγκλήματά της θέλει να αναγκάσει τους ανθρώπους να παραδοθούν, να ξεχάσουν τη γη, τους αιχμαλώτους, τους ιερούς τόπους και την ίδια την Παλαιστίνη.

Ο εχθρός επιτίθεται ανοιχτά σε νοσοκομεία στη Λωρίδα της Γάζας μπροστά σε όλο τον κόσμο, η σκληρότητά του δεν μειώνεται, αλλά αυξάνει κάθε μέρα.

Τα κατοχικά εγκλήματα τις τελευταίες δεκαετίες, ακόμη και η επίθεση του Ιουλίου (2006) δεν ανάγκασαν τους Λιβανέζους να εγκαταλείψουν την αντίσταση.

«Οι Ισραηλινοί θα πρέπει να απελπίζονται που δεν θα μπορέσουν να πετύχουν τους στόχους τους. Οι λαοί μας, έχουν αποδείξει ότι η επιλογή τους είναι η επιλογή της νίκης, της απελευθέρωσης και της αξιοπρέπειας».

Ο Νασράλα ξεκίνησε το διάγγελμα λέγοντας ότι «Οι Ισραηλινοί θεωρούν κάθε σπίτι και κάθε οικογένεια στη Γάζα ως μέρος της Χαμάς».

«Αυτό που συμβαίνει στη Γάζα είναι μια βάρβαρη εκδίκηση… στόχος του σύμφωνα με τους Ισραηλινούς είναι να υποτάξει τον παλαιστινιακό και τον λιβανέζικο λαό και να φέρει την απόγνωση στις καρδιές τους. Θα αποτύχουν».

«Ο πόλεμος της Γάζας έδωσε ένα θανατηφόρο πλήγμα στη διαδικασία εξομάλυνσης μεταξύ του Ισραήλ και των αραβικών χωρών».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.