ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Κτίζουν το δικό τους τείχος οι Τεξανοί στα σύνορα: «Γράψαμε ιστορία» (βίντεο)

Το μήνυμα του κυβερνήτη της πολιτείας

Κτίζουν το δικό τους τείχος οι Τεξανοί στα σύνορα: «Γράψαμε ιστορία» (βίντεο)

Το παρακάτω μήνυμα έστειλε χθες Σάββατο ο Κυβερνήτης του Τέξας, Greg Abbott:

«Το Τέξας έγραψε ιστορία ως η πρώτη και μοναδική πολιτεία που έχτισε το δικό της τείχος στα σύνορα. Η κατασκευή είναι σε εξέλιξη. Δεν θα εγκαταλείψουμε τις προσπάθειές μας να ασφαλίσουμε τα σύνορα».

Ετσι ο Αμποτ -που κάνει λόγο για «εισβολή» 6 εκ. παράνομων μεταναστών τα τελευταία 3 χρόνια από τα σύνορα με το Μεξικό- έχει στείλει την Εθνοφρουρά του Τέξας στα σύνορα αφενός για το συρματόπλεγμα και κυρίως για να μην αφήσει τους Ομοσπονδιακούς του Μπάιντεν να το κόψουν.

Στο πλευρό του και ο Ρον Ντε Σάντις της Φλόριδας που από το αεροδρόμιο Σέσιλ του Τζάκσονβιλ το πρωί της Πέμπτης (1/2) είπε πως θα στείλει «1.000 μέλη της Εθνοφρουράς και εθελοντές της Πολιτειακής Φρουράς της Φλόριντα για να βοηθήσουν το Τέξας» και πως «χωρίς σύνορα δεν έχουμε χώρα».

Στο Τέξας η κατάσταση μέρα με τη μέρα παίρνει μεγάλες διαστάσεις όταν ο κυβερνήτης της Πολιτείας, Γκρεγκ Αμποτ, προκειμένου να σταματήσει τις χιλιάδες των παράνομων μεταναστών που εισέρχονται από τα νότια σύνορα έστησε ένα συρματόπλεγμα (που τώρα μετατρέπει σε τείχος.

Το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε… παράνομο το συρματόπλεγμα κι έδωσε εντολή στις ομοσπονδιακές αρχές να το κόψουν.

Ομως ο Αμποτ κατηγορεί την κυβέρνηση του Μπάιντεν ότι δεν εφαρμόζει το άρθρο 4, τμήμα 4, του Συντάγματος το οποίο αναφέρει πως η ομοσπονδιακή κυβέρνηση οφείλει να προστατεύει κάθε Πολιτεία της χώρας από «εισβολή» και επικαλούμενος το «άρθρο 1, τμήμα 10, παράγραφος 3» τονίζει «την συνταγματική εξουσία της Πολιτείας του Τέξας να υπερασπίζεται και να προστατεύει τον εαυτό της.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Και την στιγμή που δεν δείχνει ενδιαφέρον για τα δικά του σύνορα, ο Τ.Μπάιντεν ευχαριστεί την ΕΕ που στέλνει 50 δισ. ευρώ στον Β.Ζελένσκι και δηλώνει ότι θα ενισχύσει και ο ίδιος περισσότερο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.