ΥΕΘΑ για την αμυντική συμφωνία με ΗΠΑ: «Δεν είναι κακό να είσαι δεδομένος – Είμαστε αξιόπιστοι»!

Πώς «αιτιολόγησε» ο ΥΕΘΑ την αμυντική συμφωνία με ΗΠΑ

ΥΕΘΑ για την αμυντική συμφωνία με ΗΠΑ: «Δεν είναι κακό να είσαι δεδομένος – Είμαστε αξιόπιστοι»!

Με τις ψήφους της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να επικυρωθεί την ερχόμενη Πέμπτη στην Βουλή η συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ελλάδα για τις αμερικανικές βάσεις στην χώρα. Αυτό προέκυψε από την σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής όπου συζητήθηκε το σχετικό νομοσχέδιο του υπουργείου Εξωτερικών. Την αντίθεσή τους στην συμφωνία εξέφρασαν ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και το Μέρα 25.

Όπως επισήμανε «ασφαλώς και οι Αμερικανοί χρησιμοποιούν της ευχέρειας του λιμένα Αλεξανδρούπολης, για να προωθήσουν στρατεύματα στην ευρύτερη περιοχή στο πλαίσιο της ανάφλεξης και της γεωπολιτικής αστάθειας που έχει παρατηρηθεί. Η εκμετάλλευση του λιμένα της Αλεξανδρούπολης, γίνεται και στη βάση αυτού του σχεδίου».

Σημείωσε όμως ότι αυτό δεν δημιουργεί επιφυλάξεις στην ελληνική κυβέρνηση αφού «το και μαζί και χώρια είχαμε την πολυτέλεια να επιχειρηματολογούν για πάρα πολλές δεκαετίες. Ο κόσμος, όμως, έχει αλλάξει πολύ δραματικά τώρα τελευταία. Θεωρώ ότι είναι η ώρα λίγο να μετριάσουμε αυτό “το μαζί και χώρια”, γιατί δεν θα μας οδηγήσει κάπου καλύτερα, ακόμα και αν αυτό φαίνεται προς τα έξω ως συμπεριφορά δεδομένων».

Μάλιστα απαντώντας στην κριτική που άσκησε ο ΣΥΡΙΖΑ περί δεδομένου συμμάχου ανέφερε: «Δεν είναι κακό να είσαι δεδομένος, δεν είναι κακό να είσαι προβλέψιμος, αλλά και αξιόπιστος και αν κάτι κρίνουν οι Αμερικανοί και όχι μόνο οι Αμερικανοί, ότι αποτελεί πλεονέκτημα για την Ελλάδα, αυτή την εποχή και έναντι των πιο ασταθών λόγω των συγκεκριμένων συμπεριφορών τούρκων, είναι ότι η Ελλάδα μπορεί να θεωρηθεί ο αξιόπιστος ,ο συνεπής, ο σωστός εταίρος στην περιοχή»!

Μόνο που κάποιος θα πρέπει να πει στον ΥΕΘΑ ότι τους «δεδομένους» τους απατούν…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.