ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Από το άγημα τιμών στις «καμπάνες» της ΕΔΕ οι Α.Μητρετώδης & Δ.Κούκλατζης για «σοβαρά παραπτώματα και παραλείψεις» (upd)

Από το άγημα τιμών στις «καμπάνες» της ΕΔΕ οι Α.Μητρετώδης & Δ.Κούκλατζης για «σοβαρά παραπτώματα και παραλείψεις» (upd)

Από το άγημα τιμών στην Ενορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) και στην επιβολή πειθαρχικών ποινών για τους δύο πρωταγωνιστές της ελληνοτουρκικής κρίσης του Μαρτίου, τον ανθυπολοχαγό Άγγελο Μητρετώδη και τον ΕΠΟΠ λοχία Δημήτρη Κούκλατζη.

Η ΕΔΕ έχει ολοκληρωθεί και αναμένονται οι πειθαρχικές ποινές (όχι, πάντως, Στρατοδικείο, όπως κυκλοφόρησε αρχικά στα δημοσιογραφικά γραφεία και μεταδόθηκε από τηλεοπτικό σταθμό, αναφέρει απόλυτα έγκυρη πηγή του υπουργείου Εθνικής Αμυνας στο pronews.gr).

Η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ επιβεβαιώνει το pronews.gr

«Γνωρίζεται ότι η διαδικασία της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης που αφορά στο περιστατικό με τα δύο στελέχη του ΣΞ στην περιοχή του Έβρου, ευρίσκεται σε εξέλιξη και δεν έχει ολοκληρωθεί. Επιπρόσθετα γνωρίζεται ότι ουδείς έχει παραπεμφθεί στο Στρατοδικείο», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Εκτός από αυτούς τους δύο συγκεκριμένους στρατιωτικούς, πειθαρχικές ποινές θα επιβληθούν και σε αρκετούς (περί τους 10) αξιωματικούς του Δ’ Σώματος Στρατού, της 16ης Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού και της 3ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού για ενέργειες και λήψη αποφάσεων που κατέληξαν στην αιχμαλωσία των δύο στρατιωτικών.

Ολοι ήταν αντικείμενο στην ίδια ΕΔΕ.

​Το πόρισμα της ΕΔΕ είναι σαφώς καταδικαστικό και αποτυπώνει με ακρίβεια την βαρύτητα των πράξεων και των παραλείψεων που οδήγησαν την χώρα σε εξαιρετικά δύσκολη θέση.

Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη Ένορκη Διοικητική εξέταση που είχε διεξαχθεί από το ΓΕΣ απορρίφθηκε από το ΓΕΕΘΑ, το οποίο επέστρεψε το πόρισμα ως «απαράδεκτο».

Το ΓΕΣ επιχείρησε να κλείσει την υπόθεση όπως-όπως, στέλνοντας αρνητικά μηνύματα σε όλους του Κλάδους, για τις ανοχές του στρατεύματος σε περίπτωση που παραδώσουν όπλα ή υποπέσουν σε εγκληματικά λάθη και παραλείψεις.

Ο ίδιος ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ ζήτησε «Η έρευνα να είναι ακριβής και να μην υπάρξει καμία συγκάλυψη των ευθυνών»!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πάλι καλά γιατί με την υποδοχή που επιφυλάχθηκε στους δύο θα νόμιζε κανείς ότι πρόκειται για «ήρωες πολέμου», ενώ ήταν απλά πρωταγωνιστές ενός συμβάντος στο οποίο φέρουν μερίδιο ευθυνών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.