ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Τουρκική άσκηση έξω από τις ακτές της Ρόδου! – Συνάντηση του Έλληνα ΥΕΘΑ με τον Τούρκο πρέσβη

Τουρκική άσκηση έξω από τις ακτές της Ρόδου! – Συνάντηση του Έλληνα ΥΕΘΑ με τον Τούρκο πρέσβη

Mια άσκηση με νόημα θα πραγματοποιήσει σήμερα η Τουρκία με παράνομη NAVTEX την οποία εξέδωσε ο σταθμός της Αττάλειας και θα διεξαχθεί μεταξύ Ρόδου και Καστελορίζου

Έτσι λοιπόν η άσκηση ξεκινάει 23:00 και δεσμεύει την περιοχή μέχρι αύριο στις 20:00 το βράδυ. Ένα από τα όρια αυτής της περιοχής, φτάνει λίγο πιο έξω από τα χωρικά ύδατα της Ελλάδας και συγκεκριμένα έξω από τις ακτές της Ρόδου!

H NAVTEX την οποία εξέδωσε η τουρκική υδρογραφική υπηρεσία αναφέρει τα εξής:

TURNHOS N/W : 0848/19 (Antalya NAVTEX Station) (Published Date: 29-07-2019 19:49)
TURNHOS N/W : 0848/19
MEDITERRANEAN SEA
FIRING EXERCISE, FROM 302300Z JUL 19 TO 312000Z JUL 19 AND FROM 312300Z JUL 19 TO 012000Z AUG 19 IN AREA BOUNDED BY;
36 48.00 N – 028 23.00 E (SHORE)
36 20.00 N – 028 23.00 E
36 20.00 N – 029 12.00 E (SHORE)
CAUTION ADVISED.

Ως γνωστόν οι τουρκικές δραστηριότητες των SAS-SAT αφορούν πιθανές μελλοντικές επιχειρήσεις σε ελληνικές ακτές και το τουρκικό υπουργείο Άμυνας έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο με δραστηριότητες τους προφανώς για λόγους επικοινωνιακής προπαγάνδας.

«Οι πιο επίλεκτοι κομάντο μας είναι στην SΑΤ. Δεν υπάρχει επιστροφή χωρίς νίκη. Εκτελούν κάθε αποστολή μόλις δοθεί η εντολή.»

Κύκλοι της κυβέρνησης θεωρούν το μήνυμα αυτό ότι είναι μια απάντηση στην επίσκεψη και τις δηλώσεις Μητσοτάκη από την Κύπρο

Στα πλαίσια της συνεχιζόμενης τουρκικής προκλητικότητας των τελευταίων ημερών παρά το ότι διανύουμε την θερινή περίοδο, ο ΥΕΘΑ Ν.Παναγιωτόπουλος συναντήθηκε με τον Πρέσβη της Τουρκίας, Μπουράκ Οζούγκεργκιν

Παρών στη συνάντηση και ο ΥΦΕΘΑ Αλκιβιάδης Στεφανής

Μέρα έντασης πάνω από το Αιγαίο ήταν η Δευτέρα, καθώς οι παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου από τα τουρκικά μαχητικά έφτασαν στις εξήντα, ενώ σε πέντε περιπτώσεις οι διαδικασίες αναχαίτισης από ελληνικά μαχητικά εξελίχθηκαν σε εμπλοκές.

Η τουρκική προκλητικότητα δεν μπορεί να χαρακτηριστεί σαν τυχαία, σε μια ημέρα που ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε την Κύπρο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Έλληνας ΥΕΘΑ επισήμως συναντήθηκε εθιμοτυπικά αλλά ανεπισήμως… για να στείλει ένα μήνυμα στην Άγκυρα ότι θα πρέπει να… «μαζευτεί».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.