ΥΕΘΑ Ν.Παναγιωτόπουλος: «Οι Έλληνες θα ματώσουν στο μέλλον δίπλα στους Αμερικανούς»

ΥΕΘΑ Ν.Παναγιωτόπουλος: «Οι Έλληνες θα ματώσουν στο μέλλον δίπλα στους Αμερικανούς»

Σε μία δήλωση «πίστης» προχώρησε ο ΥΠΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος στην τελετή έναρξης του 3ου Συνεδρίου Χερσαίων Δυνάμεων του Γενικού Επιτελείου Στρατού, έχοντας στο πλευρό του τον διοικητή των χερσαίων δυνάμεων των ΗΠΑ, και μόλις μία ημέρα πριν από τους επίσημους εορτασμούς της Πολεμικής Αεροπορίας.

O υπουργός άμυνας Ν. Παναγιωτόπουλος, διαβεβαίωσε τον διοικητή των χερσαίων δυνάμεων των ΗΠΑ στην Ευρώπη, αντιστράτηγο Κρ. Καβόλι, ότι «Η Ελλάδα στέκεται στο πλευρό των Συμμάχων της όπως στεκόταν πάντα» και ότι «Οικοδομούμε επί των συμμαχιών μας με τους στρατηγικούς μας εταίρους, και κυρίως τη συμμαχία μας με τις ΗΠΑ».
Δεν περιορίστηκε όμως εκεί. Αφού υπενθύμισε τη συμμετοχή της χώρας σε πολέμους στο πλάι των ΗΠΑ, συνέχισε λέγοντας: «οι άνδρες μας μάτωσαν δίπλα σε Αμερικανούς στρατιώτες στους πολέμους στους οποίους συμμετείχαμε, και αυτό θα γίνει επίσης και στο μέλλον»!

«Πολεμήσαμε στο πλάι των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, οι άνδρες μας μάτωσαν δίπλα σε Αμερικανούς στρατιώτες στους πολέμους στους οποίους συμμετείχαμε, και αυτό θα γίνει επίσης και στο μέλλον. Τιμούμε το γεγονός ότι είμαστε μέλη αυτών των συμμαχιών, τιμούμε το γεγονός ότι είμαστε στην πρώτη γραμμή του δυτικού κόσμου, υπερασπίζοντας συχνά την ακεραιότητα του δυτικού κόσμου, την ελευθερία και τη δημοκρατία» ανέφερε συγκεκριμένα.

Η ανάγκη της επιβίωσης έχει πράγματι προσδέσει τη χώρα πιο σφιχτά από ποτέ στο άρμα των ΗΠΑ, παρ όλα αυτά πρέπει να γίνει αντιληπτό πως η Ουάσινγκτον έχει αρνηθεί μέχρι στιγμής να δώσει εγγυήσεις ασφαλείας στην Ελλάδα απέναντι στην Τουρκία.

Εκτός αν εννοεί ο ΥΠΕΘΑ ότι θα ματώσουμε στο πλευρό των Αμερικανών εναντίον των… Ρώσων.

Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως πριν λίγες ημέρες ελληνικά F-16 συνόδευσαν αμερικανικό βομβαρδιστικό Β-52 στη Συρία όπου πραγματοποίησε εικονικό βομβαρδισμό ρωσικής βάσης, κάτι που ενόχλησε τη ρωσική ηγεσία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το ερώτημα βέβαια δεν είναι το κατά πόσο θα ματώσουμε εμείς αλλά το κατά πόσο οι ΗΠΑ είναι διατεθειμένες να ματώσουν για εμάς, μέχρι στιγμής πάντως αρνούνται να δεσμευτούν περί αυτού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.