Ο Νίκος Δένδιας πραγματοποίησε αρκετές συναντήσεις κατά την παρουσία του στη Νέα Υόρκη, με το ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας να είναι το βασικότερο όλων.

Όπως αναφέρει ο ίδιος, είχε την ευκαιρία να επισημάνει σε όλους τους συνομιλητές τους ότι «η Τουρκία έχει πλέον ξεφύγει από το πλαίσιο της λογικής».

«Υπογράμμισα, όμως, ότι σε κάθε προκλητική ενέργεια η Ελλάδα απαντά με σύνεση και με πλήρη σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο, ιδιαίτερα το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας. Επανέλαβα ότι η Ελλάδα επιθυμεί την διατήρηση διαύλων επικοινωνίας με την Τουρκία, στο πλαίσιο, όμως, πάντοτε του Διεθνούς Δικαίου» σημειώνει.

Ο κ. Δένδιας χαρακτηρίζει ενθαρρυντικό το γεγονός ότι έλαβε «σαφή μηνύματα στήριξης» αλλά και «κατανόησης, ακόμα και από τους πιο δύσπιστους εταίρους. Βεβαίως, η προσπάθεια αυτή θα συνεχιστεί. Επενδύοντας στις σχέσεις που έχουμε ήδη αναπτύξει. Αλλά και χτίζοντας νέους δεσμούς».

Όπως επισημαίνει η Ελλάδα οφείλει να ξεφύγει από το στερεότυπο ενός «βαλκανικού τουρκο-κεντρικού επαρχιωτισμού στην Εξωτερική της Πολιτική».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σημειώνεται ότι ο κ. Δένδιας είχε 17 επίσημες συναντήσεις αλλά και πολλές ανεπίσημες καθώς επίσης και τριμερείς και πολυμερείς συναντήσεις.