ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

«Λόγοι παρηγορητικοί» αλλά και «μπηχτές» από Βενιζέλο

«Λόγοι παρηγορητικοί» αλλά και «μπηχτές» από Βενιζέλο

Να «απαλύνει» τον «πόνο» του Δημήτρη Αβραμόπουλου από την απομάκρυνσή του από το υπουργείο Εξωτερικών πετώντας όμως και “μπηχτές” για την απροθυμία του πρώτου να το εγκαταλείψει επιχείρησε σήμερα κατά την τελετή παράδοσης παραλαβής ο νέος υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος κατά τη διάρκεια της αντιφώνησής του στον αποχαιρετιστήριο λόγο του Δ. Αβραμόπουλου.

Ο Ε. Βενιζέλος αφού πρώτα εξήρε το έργο του Δ. Αβραμόπουλου στο ΥΠΕΞ αναφέρθηκε ότι προέρχεται από τα «σπλάχνα του διπλωματικού σώματος» λέγοντας ακόμη ότι η «πολιτική διαδρομή του απερχόμενου υπουργού πλούσια πυκνή σε εμπειρίες ήταν εγγύηση της επιτυχίας του ΥΠΕΞ και η εμπειρία που ήδη έχει κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης Παπαδήμου από το υπουργείο Εθνικής Αμύνης του επιτρέπουν επιστρέφοντας σε επίσης γνώριμο έδαφος να συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του από εκεί που τα είχε αφήσει»!

Προφανώς ο Ε. Βενιζέλος λησμόνησε ότι στο χρόνο που μεσολάβησε υπήρξε  άλλος υπουργός Άμυνας ο Πάνος Παναγιωτόπουλος και ο οποίος «έτρεξε» πολύ σημαντικά και κρίσιμα θέματα και σε δύσκολους καιρούς. Έτσι και εκ των πραγμάτων ο Δ. Αβραμόπουλος δεν πρόκειται να ασκήσει τα καθήκοντά του εκεί που τα είχε αφήσει  ο ίδιος, αλλά εκεί που τα άφησε ο Π. Παναγιωτόπουλος!

Παρά τη γκάφα(;) αυτή ο Ε. Βενιζέλος προχώρησε σε αυτό που λέει ο λαός  «παρηγόρια για τον άρρωστο»., λέγοντας ότι «το υπουργείο Άμυνας αποτελεί  το δεύτερο ισότιμο πυλώνα της εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφάλειας και άμυνας της χώρας που είναι το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Φυσικά και ο Ε. Βενιζέλος δεν αναφέρθηκε τυχαία στον ισότιμο πυλώνα ούτε πρόταξε τυχαία την πτυχή της «εξωτερικής πολιτικής» στο ΥΠΕΘΑ, απευθυνόμενος στον Δ. Αβραμόπουλο ως σαν να του έλεγε μην… στεναχωριέσαι σε ισότιμο πυλώνα πας και με εξωτερική πολιτική θα ασχολείσαι!

Μάλιστα στη συνέχεια της ομιλίας του ο Ε. Βενιζέλος θέλησε  αφενός να δικαιολογήσει την ανάληψη της αντιπροεδρίας αλλά και του ΥΠΕΞ από τον ίδιο και αφετέρου να ρίξει το καρφί του προς τον απερχόμενο υπουργό των Εξωτερικών  ο οποίος τον άκουγε ανέκφραστος:

«Αυτή είναι η ευρωπαϊκή πρακτική των κυβερνήσεων συνεργασίας. Ο αρχηγός του δεύτερου κυβερνητικού εταίρου να αναλαμβάνει τα καθήκοντα αντιπροέδρου και υπουργού Εξωτερικών «.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.