ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Ν.Δένδιας: Ελλάδα και ΗΠΑ ετοιμάζονται για επέκταση της αμυντικής συμφωνίας

Ν.Δένδιας: Ελλάδα και ΗΠΑ ετοιμάζονται για επέκταση της αμυντικής συμφωνίας

Ελλάδα και ΗΠΑ ετοιμάζονται για επέκταση της αμυντικής συμφωνίας, με τη νέα συμφωνία θα υπάρχει πιο διευρυμένη στρατιωτική παρουσία των αμερικανικών δυνάμεων στην Ελλάδα.

“Η Ελλάδα σκοπεύει να επεκτείνει την τρέχουσα συμφωνία αμυντικής συνεργασίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες ή να υπογράψει μια νέα”, δήλωσε ο ΥΠΕΞ κ. Νίκος Δένδιας στο κοινοβούλιο την Κυριακή.

Τον Οκτώβριο του 2019, οι δύο χώρες υπέγραψαν μια νέα συμφωνία αμοιβαίας αμυντικής συνεργασίας (MDCA), η οποία προβλέπει την επέκταση της αμερικανικής βάσης στον κόλπο της Σούδας, ενώ επιτρέπει στις ΗΠΑ να χρησιμοποιήσουν τις ελληνικές αεροπορικές βάσεις του Στεφανοβικείου και της Λάρισας καθώς και το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

“Θα ξεκινήσουμε σχεδόν αμέσως έναν διάλογο για την επέκταση του MDCA ή την υπογραφή νέας συμφωνίας”, δήλωσε ο Δένδιας.

Ο κ. Δένδιας τόνισε ότι οι σχέσεις ΗΠΑ-Ελλάδας έχουν φτάσει σε άνευ προηγουμένου επίπεδο.

“Όσον αφορά τις ΗΠΑ … νομίζω ότι η ενίσχυση των σχέσεων με την Ελλάδα είναι προφανής για όλους. Έχω συναντηθεί με τον [υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ] Πομπέο έξι φορές και μία φορά μέσω τηλεδιάσκεψης. Δεν νομίζω ότι είχε συμβεί στην ελληνική ιστορία πριν”, πρόσθεσε ο Έλληνας υπουργός.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η αμερικανο-ελληνική αμυντική συνεργασία αυξάνεται στο μέγιστο εν μέσω της κλιμάκωσης των σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας που προέκυψαν μετά την ανακοίνωση της Άγκυρας για την έναρξη σεισμικών ερευνητικών δραστηριοτήτων, μόλις 7,5 μίλια από το Καστελόριζο, καθώς και των σχεδίων πιθανής μετακινήσεων της βάσεως του Ιντσιρλίκ στον ελλαδικό χώρο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.