ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θρύλο οι Έλληνες! Θρήνο οι Ιταλοί!

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ για την παραμονή του Φρέντι Μπελέρη στη φυλακή

Το υπουργείο Εξωτερικών στην ανακοίνωσή του, υπογραμμίζει πως πρόκειται για μια σκανδαλώδη απόφαση

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ για την παραμονή του Φρέντι Μπελέρη στη φυλακή

Σε ανακοίνωση του το ελληνικό ΥΠΕΞ σχολιάζει την απόφαση του δικαστηρίου στην Αυλώνα για προφυλάκιση του Φρέντι Μπελέρη, ο οποίος κατηγορείται για απόπειρα εξαγοράς ψήφων ενόψει των δημοτικών εκλογών στην Αλβανία.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Χειμάρρας συνελήφθη δύο ημέρες πριν τις εκλογές και μία ημέρα πριν ανοίξουν οι κάλπες, αποφασίστηκε πως η κράτησή του θα παραταθεί για τουλάχιστον 10 ημέρες ακόμα ενώ θα γίνει και μεταγωγή σε φυλακή της αλβανικής πρωτεύουσας.

Το υπουργείο Εξωτερικών στην ανακοίνωσή του, υπογραμμίζει πως πρόκειται για μια σκανδαλώδη απόφαση, από τη στιγμή που δεν θα υπάρξουν αδιάσειστα στοιχεία για τις κατηγορίες που έχουν αποδοθεί στον Φρέντι Μπελέρι.

Την ίδια ώρα, οι δικηγόροι του αναφέρουν πως πρόκειται για μια καθαρά πολιτική απόφαση.

Η ανακοίνωση:

Η σημερινή απόφαση του δικαστηρίου στην Αυλώνα, αν τα στοιχεία δεν είναι αδιάσειστα είναι σκανδαλώδης. Η σύλληψη υποψηφίου Δημάρχου δύο ημέρες πριν τις εκλογές δεν συνιστά κράτος δικαίου. Η απόφαση για προφυλάκιση του υποψηφίου Δημάρχου επιφέρει πλήρη ανατροπή των κανόνων ισονομίας στις δημοτικές εκλογές στη Χειμάρρα, σημαντικότατο κέντρο της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας στην Αλβανία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μια τέτοια απόφαση θα έχει επιπτώσεις και στις σχέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Αλβανία, καθώς προϋπόθεση της ευρωπαϊκής αυτής πορείας είναι η προσήλωση των υποψηφίων προς ένταξη χωρών στους ευρωπαϊκούς κανόνες και στις αρχές του κράτους δικαίου. Αποφάσεις σαν τη σημερινή οι οποίες παραβιάζουν τις ανωτέρω αρχές σημαίνουν ότι στην πράξη η Αλβανία δεν ακολουθεί τον ευρωπαϊκό δρόμο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.