ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Συρία: Η άγνωστη γενοκτονία των Ελληνορθόδοξων στην Μέση Ανατολή – Βίντεο: Χριστιανόπουλα ψάλλουν τον ελληνικό εθνικό ύμνο!

Ο ελληνικός εθνικός Ύμνος στην Δαμασκό

Συρία: Η άγνωστη γενοκτονία των Ελληνορθόδοξων στην Μέση Ανατολή – Βίντεο: Χριστιανόπουλα ψάλλουν τον ελληνικό εθνικό ύμνο!

Το ελληνορθόδοξο στοιχείο στην Συρία ήταν αναπόσπαστο με την μακρά  ιστορία της χώρας και αποτελούσε το 10% του πληθυσμού της χώρας των 22 εκατ. ψυχών.

Οι Ορθόδοξοι με ελληνοχριστιανική συνείδηση κυριολεκτικά σφαγιάστηκαν από τους ισλαμιστές μετά το 2011.

Χάθηκαν περίπου 2.000.000 Ελληνορθόδοξοι, οι οποίοι είτε σφαγιάστηκαν είτε έφυγαν στο εξωτερικό. Περίπου 300.000 έχουν απομείνει στην Συρία.

Η Συρία υπάγεται στο Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο της Αντιοχείας, ένα από τα τέσσερα Πατριαρχεία της Ανατολικής Ορθοδοξίας (Κωνσταντινούπολη, Ιερουσαλήμ, Αλεξάνδρεια, Αντιόχεια).

Επίσης, οι Σύριοι ορθόδοξοι αυτοαποκαλούνται «αλ-Ρούμ», η οποία είναι η αραβική μορφή της ελληνικής λέξης «Ρωμιός» που αναφερόταν σε όσους προέρχονταν από την ανατολική Ρωμαϊκή αυτοκρατορία, δηλαδή το Βυζάντιο εξ ου και η βαθιές τους ελληνικές ρίζες.

Στο βίντεο μικρά παιδιά τραγουδούν τον εθνικό Ύμνο στην Δαμασκό επ΄ευκαιρία της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου.

Η Δύση, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας αγνόησαν πλήρως την σφαγή των Ελληνορθόδοξων της Συρίας από το ISIS και την αλ-Κάιντα , ιδιαίτερα η Ελλάδα η οποία θα έπρεπε να ήταν η πρώτη που θα τους προστάτευε, ήταν παντελώς απούσα (και εξακολουθεί να είναι)…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.