ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Τέλος «εποχής» για τον Τζόρντι Μπερτομέου στην Ευρωλίγκα

«Παγώνουν» όλες οι πειθαρχικές διώξεις κατά προσώπων και ομάδων

Τέλος «εποχής» για τον Τζόρντι Μπερτομέου στην Ευρωλίγκα

Ολοταχώς προς το τέλος της οδεύει η παρουσία του Τζόρντι Μπερτομέου στην Ευρωλίγκα, μετά από 20 και πλέον χρόνια.

Οι μέτοχοι της διοργάνωσης αποφάσισαν με ψήφους 6-5 στη σημερινή τηλεδιάσκεψή τους να απομακρύνουν τον CEO της διοργάνωσης από τη θέση του, με τη θητεία του να ολοκληρώνεται τυπικά στις 30 Ιουνίου. Μάλιστα, λέγεται πως δεν αποκλείεται να αποχωρήσει και μόνος του νωρίτερα, καθώς έχει χάσει πλέον την ισχύ που είχε για μια εικοσαετία και πλέον.

Ο Καταλανός δικηγόρος προσπάθησε να «γαντζωθεί» στη θέση του μέχρι τελευταία στιγμή, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Το μόνο που κατάφερε είναι να προσθέσει στο… άρμα του την Αναντολού Εφές και να γίνουν πέντε οι ομάδες που τον υποστήριζαν, μετά τις τρεις ισπανικές, Ρεάλ, Μπαρτσελόνα και Μπασκόνια, αλλά και τη Φενέρμπαχτσε.

Πάντως οι υπόλοιπες έξι ομάδες, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Μακάμπι, Ζαλγκίρις, ΤΣΣΚΑ και Αρμάνι Μιλάνο, έχοντας την πλειοψηφία, υπερίσχυσαν και πλέον η Ευρωλίγκα μετά το τέλος της τρέχουσας σεζόν θα πορευτεί με νέο επικεφαλής. Υπενθυμίζεται ότι οι έξι αυτές ομάδες, με την προσθήκη της Εφές, είχαν κινήσει τις διαδικασίες κατά του Μπερτομέου τον Απρίλιο σε μυστική συνάντηση στην Αθήνα καταφέρνοντας αρχικά το καλοκαίρι να τον αποδυναμώσουν (καθώς πλέον εδώ και μήνες δεν αποφασίζει… μόνος του) και τελικά να τον απομακρύνουν από τη θέση του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αξίζει να σημειωθεί πως από πλευράς Παναθηναϊκού διαρρέεται πως μέσα στις αποφάσεις που δρομολογήθηκαν στην τηλεδιάσκεψη είναι να «παγώσουν» όλες οι πειθαρχικές διαδικασίες που είχαν κινηθεί κατά προσώπων και ομάδων. Υπενθυμίζεται πως οι «πράσινοι» είχαν ανοιχτό μέτωπο με τον Μπερτομέου από εποχής που ήταν στα κοινά της ΚΑΕ ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος και ο σύλλογος έχει κληθεί να πληρώσει πολλά πρόστιμα στη διοργάνωση. Πληροφορίες αναφέρουν πως το θέμα των ποινών το έφερε στο τραπέζι η Μακάμπι και πως οριστική απόφαση για το θέμα των πειθαρχικών διαδικασιών θα υπάρξει σε επόμενη τηλεδιάσκεψη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.