ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ερώτημα προς Κ.Βελόπουλο: Ο Ιησούς έγραψε τις επιστολές με το δεξί ή το αριστερό χέρι;

Παναθηναϊκός: Μετά την «ατυχία» στην Κέρκυρα «μπαίνει» στην ΠΑΕ ο Δ.Γιαννακόπουλος

Παναθηναϊκός: Μετά την «ατυχία» στην Κέρκυρα «μπαίνει» στην ΠΑΕ ο Δ.Γιαννακόπουλος

Έπειτα από την «καταστροφική» ήττα του Παναθηναϊκού, απέναντι στην Κέρκυρα, τα αίματα έχουν «ανάψει» για να καλά, ενώ ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος με μια ανάρτησή του για την πολυαναμενόμενη κίνησή του για την ΠΑΕ, σκόρπισε χαμόγελα στους φίλους της ομάδας.

Ένα post που έγινε δεκτό από τους οπαδούς της ομάδας με πολλά θετικά σχόλια, καθώς ο κόσμος δείχνει απηυδισμένος από την υπάρχουσα διοικητική κατάσταση και ζητάει άμεσα αλλαγές.

Πάντως, ο ηγέτης του μπασκετικού Παναθηναϊκού ετοιμάζει εδώ και πολύ καιρό να κάνει κίνηση για να αναλάβει και τα ηνία του ποδοσφαιρικού τμήματος και δεν περίμενε τις κακές αγωνιστικές εξελίξεις για να βγει μπροστά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έχει ξεκινήσει τις επαφές του από το τέλος του περασμένου πρωταθλήματος.

Αρχικά, το αφεντικό της ΚΑΕ προσπάθησε να αποκαταστήσει τις σχέσεις με τον Γιάννη Αλαφούζο (που δεν ήταν και οι καλύτερες δυνατές) και εν συνέχεια να “τρέξει” το Panathinaikos Foundation, που στην ουσία αποτελεί το “όχημά” του για να μπει στην ΠΑΕ.

Η απαραίτητη προϋπόθεση

Από τα μέσα περίπου του καλοκαιριού έχουν ξεκινήσει μια σειρά από συναντήσεις των δύο πλευρών, αποκλειστικά με τους στενούς τους συνεργάτες, προκειμένου να αναλυθούν τα οικονομικά δεδομένα του συλλόγου, οι υποχρεώσεις, το “άνοιγμα” και κυρίως με ποιον τρόπο θα γίνει η κατανομή, μιας και το σχέδιο προβλέπει συμπόρευση των δύο ανδρών για ένα διάστημα. Οι συζητήσεις είναι πυρετώδεις και τα οικονομικά επιτελεία των δύο πλευρών δουλεύουν για να βρεθεί η “φόρμουλα” για την είσοδο του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στην ομάδα.

Αυτό που έχει σημασία και έχει συμφωνηθεί, είναι ότι ο Γιάννης Αλαφούζος προτίθεται να καλύψει μέρος του “ανοίγματος”, που σίγουρα είναι μεγαλύτερο από τότε που ανέλαβε την ΠΑΕ (συμπεριλαμβανομένου και του φετινού μπάτζετ). Έτσι κι αλλιώς, αυτή ήταν απαραίτητη προϋπόθεση από την πλευρά του Δημήτρη Γιαννακόπουλου για να εισχωρήσει στην ομάδα.

Έτσι εξηγείται και το γεγονός ότι η διοίκηση αυτό το καλοκαίρι περιόρισε σημαντικά το μπάτζετ (κάτω από τα 11 εκατ. ευρώ) και προχώρησε σε μια σειρά από σημαντικές πωλήσεις για να τονωθούν τα ταμεία του συλλόγου. Με αυτό τον τρόπο ο Γιάννης Αλαφούζος “μάζεψε” την ΠΑΕ και παρουσίασε ένα πιο… ελκυστικό μαγαζί στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο.

Συμπόρευση με διοίκηση Γιαννακόπουλου

Οι πληροφορίες του sportdog.gr αναφέρουν οι τις τελευταίες δύο εβδομάδες υπάρχει κοινό σημείο επαφής και όλα δείχνουν ότι κορυφώνονται οι συζητήσεις των δύο πλευρών για να επιτευχθεί συμφωνία. Μάλιστα, τα ραντεβού των δύο “στρατοπέδων” δεν γίνονται εν κρυπτώ, καθώς συναντήσεις έχουν γίνει τόσο στο γραφείο του Γιάννη Αλαφούζου στον ΣΚΑΪ, όσο και στα γραφεία του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στη ΒΙΑΝΕΞ.

Σύμφωνα με τον χρονοδιάγραμμα που υπάρχει, μέσα Οκτωβρίου μπορεί να έχουν ολοκληρωθεί οι συζητήσεις, ενώ για εκείνο το διάστημα έχει προγραμματιστεί και η παρουσίαση του Panathinaikos Foundation από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, κάτι που σημαίνει ότι, αν όλα πάνε καλά, θα υπάρξουν και οι σχετικές ανακοινώσεις για την είσοδο του ισχυρού επιχειρηματία στην ΠΑΕ.

Όπως προαναφέραμε, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος αρχικά σκοπεύει να συμπορευθεί με τον Γιάννη Αλαφούζο, μέχρι να καλύψει ο τελευταίος τις υποχρεώσεις του και ο πρώτος να καλύψει με τη σειρά του το μερίδιό του στην ΠΑΕ. Οπότε δεν πρόκειται για εξ ολοκλήρου αγορά της ΠΑΕ, αλλά για είσοδο, σύμπραξη, από κοινού διαχείριση των χρεών, μέχρι ο Γιάννης Αλαφούζος να τακτοποιήσει ό,τι έχει συμφωνηθεί και τελικά να αποχωρήσει. Σε αυτό το διάστημα, βεβαίως, διοίκηση θα ασκεί ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

Έτοιμοι δύο συμπαίκτες και ΟΑΚΑ

Σε αυτό το σημείο πρέπει να τονίσουμε ότι το αφεντικό της ΚΑΕ δεν θα είναι μόνο του σε αυτό το εγχείρημα. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του sportdog.gr, το επενδυτικό πλάνο που έχει προετοιμάσει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος βασίζεται στο Panathinaikos Foundation, το οποίο είναι ένας συνδυασμός πολυμετοχικότητας και Παναθηναϊκής Συμμαχίας, με σύμπραξη οπαδών, επιχειρηματιών, χορηγικών σχεδίων και εμπορικών συμφωνιών που θα αποφέρουν στην ομάδα έσοδα και θα την κάνουν πιο… ελκυστική, στα πρότυπα των μεγάλων ευρωπαϊκών ομάδων.

Την ίδια στιγμή, υπάρχει έτοιμο πλάνο και για το γήπεδο, με μετακόμιση του ποδοσφαιρικού τμήματος στο ΟΑΚΑ, κάτι που, άλλωστε, έχει προτείνει και δημόσια ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, αναβιώνοντας το μεγαλόπνοο σχέδιο του Ανδρέα Βγενόπουλου για “Παναθηναϊκή Πολιτεία” στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Όσον αφορά τους “συμπαίκτες” του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν έτοιμοι ήδη δύο επιχειρηματίες, οι οποίοι είναι πρόθυμοι να… βάλουν πλάτη στο αρχικό κομμάτι, της οικονομικής δηλαδή εξομάλυνσης, αλλά και της συνέχειας, αφού μη ξεχνάμε υπάρχει και η ομάδα μπάσκετ, η οποία τη δεδομένη στιγμή κοστίζει παραπάνω (περίπου 1 εκατ. ευρώ) από την ποδοσφαιρική.

Μένει να δούμε, λοιπόν, πώς το αφεντικό της ΚΑΕ αναμένεται να αξιοποιήσει τους πόρους που έχε βρει κι αν θα υπάρξουν εξελίξεις στο μπασκετικό τμήμα, καθώς το μεγάλο στοίχημα του Panathinaikos Foundation αφορά όλα τμήματα του συλλόγου και, φυσικά, αποτελεί το “όχημα” εισόδου και στην ΠΑΕ.

Ο απρόσμενος σύμμαχος

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Την ίδια στιγμή, υπάρχει η εκτίμηση ότι από τη στιγμή που ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος αποφάσισε να δημοσιοποιήσει την πρόθεσή του να μπει στην ΠΑΕ, το deal είναι προ των πυλών και πως δύσκολα μπορεί να χαλάσει. Μάλιστα, το αφεντικό της ΚΑΕ έχει πλέον και έναν ανέλπιστο… σύμμαχο στο όλο εγχείρημα, που αφορά τις τελευταίες εξελίξεις στο αγωνιστικό κομμάτι, μιας και η αλλαγή στη διοίκηση κρίνεται, πλέον, απαραίτητη απ’ όλους, κάτι που βοηθάει τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο να εισχωρήσει πιο εύκολα και πιο… εντυπωσιακά στον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.