Παγκόσμιο σοκ: Σκοτώθηκε ο Κόμπι Μπράιαντ – Συνετρίβη το ιδιωτικό του ελικόπτερο – Νεκρή & η 13χρονη κόρη του

Παγκόσμιο σοκ: Σκοτώθηκε ο Κόμπι Μπράιαντ – Συνετρίβη το ιδιωτικό του ελικόπτερο – Νεκρή & η 13χρονη κόρη του

Δεν έχει τέλος η ανείπωτη τραγωδία του Κόμπι Μπράιαντ. Νεκρή στο δυστύχημα και η 13χρονη κόρη του Τζίτζι. Επέβαινε μαζί του στο μοιραίο ελικόπτερο που έγινε «κομμάτια» στην Καλιφόρνια.

Μάλιστα όπως αναφέρει το TMZ Sports το μοιραίο ελικόπτερο μετέφερε τον Μπράιαντ και την κόρη του στις εγκατασάσεις της Mamba Academy, όπου η Τζιάνα είχε προπόνηση!

Η Mamba Sports Academy ήταν το δημιούργημα του Κόμπι την οποία εγκαινίασε το 2016 φτάνοντας να υποστηρίζει 50.000 θεατές.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=9&v=PuczDyTA4DE


Παγκόσμιο σοκ προκαλεί η είδηση του θανάτου του παλαίμαχου άσου του NBA Κόμπι Μπράιαντ λόγω συντριβής ελικοπτέρου στο Καλαμπάσας της Καλιφόρνια.

Σύμφωνα με την αμερικανική ιστοσελίδα TMZ ο 41χρονος παλαίμαχος θρύλος του NBA έχασε τη ζωή του μαζί με τουλάχιστον άλλους τρεις επιβαίνοντες στο ιδιωτικό του ελικόπτερο που συνετρίβη στο Καλαμπάσας της Καλιφόρνια την Κυριακή.

Για την ώρα τα αίτια της συντριβής του ελικοπτέρου παραμένουν άγνωστα.

Ο Μπράιαντ αφήνει πίσω του τη σύζυγό του Βανέσα και τα τέσσερα παιδιά τους, Γκιάνα, Νατάλια, Μπιάνκα και τη νεογέννητη Κάπρι.

Ποιος είναι ο Κόμπι Μπράιαντ

Ο 41χρονος (γενν. 23/08/78) παλαίμαχος άσος θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες όλων των εποχών στο NBA.

Στην 20ετή του καριέρα με τους ΛΑ Λέικερς ήταν 18 φορές στο All Star Game και με τους «λιμνάνθρωπους» κέρδισε 5 πρωταθλήματα NBA, ενώ ο ίδιος αναδείχτηκε δις MVP στους τελικούς και MVP του πρωταθλήματος.

Οι ΛΑ Λέικερς έχουν αποσύρει και τις δυο φανέλες του (8 και 24).



Το 1996 επιλέχθηκε στο Νο13 του draft, πίσω μεταξύ άλλων από Άλεν Άιβερσον, Μάρκους Κάμπι, Στεφόν Μάρμπουρι, Ρέι Άλεν, στο Νο13 από τους Χόρνετς, ακριβώς πάνω από τον Πέτζα Στογιάκοβιτς, τον Στιβ Νας, τον άλλοτε «πράσινο», Τόνι Ντελκ και τον Ευθύμη Ρεντζιά!

Μπορεί ο Κόμπι να επιλέχθηκε τυπικά από τις «σφήκες», αλλά ουσιαστικά ήταν από τους Λέικερς, που είχαν συμφωνήσει από πριν για trade που θα τους έστελνε το Νο13 του draft, σε μια διαδικασία δημιουργίας χώρου στο σάλαρι καπ, ώστε να αποκτήσουν τον Σακίλ Ο’ Νιλ!

Το δίδυμο Κόμπι-Σακ παρά τις… κακές διαπροσωπικές σχέσεις, διέλυσε τα πάντα στο πέρασμά του, αποτελώντας – όπως αναφέρει το eurohoops.net- τον ιδανικό συνδυασμό για τους τρεις σερί τίτλους της διετίας 2000-2002, όπου ο σταρ των Λέικερς με το Νο8 τότε, έγινε ο νεότερος στην ιστορία με τρία πρωταθλήματα στο παλμαρέ του!

Ο Κόμπι ήταν μια ασταμάτητη μηχανή πόντων και το απέδειξε άπειρες φορές στην καριέρα του, με κορυφαία επιθετική βραδιά τους 81 πόντους απέναντι στους… άτυχους Ράπτορς, στις 22/1/2006, που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη συγκομιδή σε ένα βράδυ στο ΝΒΑ, πίσω μόνο από την 100άρα του Ουίλτ Τσάμπερλεϊν!

Εκείνο το ιστορικό παιχνίδι έγινε με το Νο8 στην πλάτη, όμως το καλοκαίρι του 2006 έγινε η μεγάλη αλλαγή, με τον Κόμπι να επιστρέφει στο #24, αριθμό που είχε αρχικά στο κολέγιο, πριν πάρει το #33.

Το νούμερο άλλαξε, όμως όχι και οι επιτυχίες, αφού μετά την αποτυχία απέναντι στους Σέλτικς το 2008, οι Λέικερς του «Μπλακ Μάμπα», χωρίς τον Σακίλ αυτή τη φορά, αλλά με Λαμάρ Όντομ, Ντέρικ Φίσερ και Πάου Γκασόλ, πανηγύρισαν άλλα δύο πρωταθλήματα, το 2009 και το 2010 για να τα κάνει… πέντε ο Κόμπι!

Η σημαδιακή 13η Απριλίου

Η 13η Απριλίου θα είναι για πάντα στο μυαλό του, για δύο λόγους…

Το 2013, σε αναμέτρηση με τους Ουόριορς στο Λ.Α., ο Κόμπι σωριάζεται στο παρκέ και σε φάουλ που κερδίζει και παρότι έχει υποστεί ρήξη αχίλλειου τένοντα, εκτέλεσε τις βολές, σε μια τρομερή στιγμή όπου όλο το γήπεδο πανηγύρισε σα να κατέκτησε τίτλο!

Τρία χρόνια μετά, την ίδια ημερομηνία το 2016, έγινε ο «εξαγνισμός» στο τελευταίο παιχνίδι της καριέρας του, όπου κόντρα στους Τζαζ έγινε ένα από τα πιο επικά φινάλε καριέρας, με τον σούπερ σταρ να σκοράρει 60 πόντους για το «αντίο»!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ένα «αντίο» για να θυμίσει πόσο έλειψε από όλους εμάς, από το ίδιο το μπάσκετ…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.