ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Λ.Αυγενάκης: «Επανέρχεται το «ιδιώνυμο» στην οπαδική βία διότι όταν είχε εφαρμοστεί μειώθηκαν 80% τα επεισόδια»

Λ.Αυγενάκης: «Επανέρχεται το «ιδιώνυμο» στην οπαδική βία διότι όταν είχε εφαρμοστεί μειώθηκαν 80% τα επεισόδια»

Μείωση κρουσμάτων βίας κατά 80% και αύξηση εισιτηρίων είχε αποφέρει το «ιδιώνυμο» όταν είχε εφαρμοστεί προ 15ετίας, τόνισε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, αναφερόμενος στην επαναφορά του μέτρου με το αθλητικό νομοσχέδιο που συζητάται στην ολομέλεια της Βουλής.

Τοποθετούμενος επί του νομοσχεδίου που αντιμετωπίζει θέματα οπαδικής βίας, χειραγωγούμενων αγώνων αλλά και θέματα προπονητών αθλημάτων, ο κ. Αυγενάκης είπε ότι επαναφέρουμε το «ιδιώνυμο» (απαγόρευση αναστολής & μετατροπής ποινών αδικήματων αθλητικής βίας), το οποίο, όταν εφαρμόστηκε πριν 15 έτη επί Γ. Ορφανού, έφερε μείωση επεισοδίων κατά 80%, και παράλληλα «ραγδαία αύξηση εισιτηρίων».

Όπως είπε, με το νομοσχέδιο γίνεται πλήρης εφαρμογή της Ολιστικής Μελέτης UEFA/FIFA για το ποδόσφαιρο, με εξορθολογισμό της αντικειμενικής ευθύνης των ομάδων για τις λέσχες φιλάθλων τους.
Ειδικότερα για την τροπολογία του, που δίδει δυνατότητα σύστασης Β’ ομάδων για τις ΠΑΕ της SL1, και που θα συμμετέχουν στο νέο πρωτάθλημα SL2 ή σε ερασιτεχνική κατηγορία, είπε ότι μπαίνει ένα τέρμα στο γαϊτανάκι του μαζικού δανεισμού παικτών κάτω των 23 ετών εντός και εκτός συνόρων, σημειώνοντας ότι ανάλογες ρυθμίσεις (για β’ ομάδες) έχουν χώρες όπως οι Αγγλία, Γερμανία, Ισπανία, Ολλανδία, Σκωτία, Βέλγιο και Πορτογαλία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μετά την ψήφιση του παρόντος νομοσχεδίου, ο κ. Αυγενάκης προανήγγειλε την έναρξη της συζήτησης θεμάτων όπως ο πνευματικός αθλητισμός και τα ηλεκτρονικά αθλήματα (e-sports).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.