ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτό το 9,9% του Βελόπουλου ΄διαβάζεται και ανάποδα: 6,6%. Και αν...

Αγγλία: Το 5% των παικτών έχει σκεφτεί την αυτοκτονία

Σχεδόν το 10% των παικτών έχει υποστεί «εκφοβισμό» κατά τη διάρκεια της καριέρας του

Αγγλία: Το 5% των παικτών έχει σκεφτεί την αυτοκτονία

Η ψυχική υγεία των αθλητών και δη των ποδοσφαιριστών έχει έρθει στο προσκήνιο ξανά τις τελευταίες εβδομάδες.

Μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την Ένωση Ποδοσφαιριστών της Αγγλίας (PFA, Professional Footballers’ Association), αποκάλυψε ότι 40 από τους 843 ποδοσφαιριστές που υποβλήθηκαν σε αυτή τη μελέτη σκέφτηκαν κάποια στιγμή να αυτοκτονήσουν.

Η μελέτη επισημαίνει επίσης ότι σχεδόν το 10% των παικτών έχει υποστεί «εκφοβισμό» κατά τη διάρκεια της καριέρας του, ότι το 12% αισθάνθηκε υποχρεωμένο να εμβολιαστεί κατά της Covid-19 και ότι σχεδόν το 20% έχει βιώσει άγχος.

«Αυτά τα στοιχεία υπογραμμίζουν πόσο σημαντικά είναι αυτά τα ζητήματα για το άθλημα» δήλωσε στο Associated Press ο Μάικλ Μπένετ, διευθυντής του τμήματος ευημερίας των ποδοσφαιριστών στην PFA.

Η έρευνα διεξήχθη μεταξύ παικτών από την Premier League έως την τέταρτη κατηγορία κατά τη σεζόν 2021/2022.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σχετικά με τον «εκφοβισμό», ο Μπένετ εξήγησε ότι μπορεί να προέλθει από τους ίδιους τους συμπαίκτες, το προπονητικό επιτελείο ή το διοικητικό συμβούλιο. «Ανησυχούμε ιδιαίτερα, γιατί γνωρίζουμε ότι οι παίκτες μπορούν να απομονωθούν από έναν σύλλογο, όταν προσπαθούν να επιβάλουν μια μεταγραφή. Αντιμετωπίζουμε τέτοιες περιπτώσεις συχνά. Οι παίκτες έχουν το δικαίωμα να αισθάνονται προστατευμένοι στο χώρο της εργασίας τους» πρόσθεσε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.