Τα «πήρε» όλα πίσω η Αυστραλία για τα εμβόλια: Οι τενίστες του Australian Open θα μπορούν να παίξουν ακόμα κι αν νοσούν!

Τεράστια χρηματικά ποσά χάθηκαν με την περσινή πολιτική απέλασης του Νόλε Τζόκοβιτς

Τα «πήρε» όλα πίσω η Αυστραλία για τα εμβόλια: Οι τενίστες του Australian Open θα μπορούν να παίξουν ακόμα κι αν νοσούν!

(Ανανέωση, αρχικό κείμενο 15:56) Στροφή 180°, κάνει η Αυστραλία σχετικά με τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τον Covid-19.

Πριν ένα χρόνο είχε ακολουθήσει σκληρή πολιτική για ένα άθλημα που τις αποφέρει τεράστια κέρδη, το Australian Open.

Στις αρχές του 2022, ο υπουργός Μετανάστευσης της Αυστραλίας Άλεξ Χοκ είχε χρησιμοποιήσει την προσωπική του εξουσία για να ακυρώσει τη βίζα του Νόβακ Τζόκοβιτς, επιβεβαιώνοντας και με αυτό τον τρόπο ότι η Αυστραλία βλέπει τους ανεμβολίαστους ως τρομοκράτες, καθώς τέτοιες ενέργειες γίνονται μόνο σε πολύ ακραίες περιπτώσεις.

Ποιος δεν θυμάται το θρίλερ με την κράτησή του σε ξενοδοχείο και τελικά την απέλασή του από τη χώρα και τον 3ετή αποκλεισμό εισόδου του σε αυτή.

Μετά από 10 μήνες και συγκεκριμένα το ν Οκτώβριο του 2022, επέμενε στην ίδια πολιτική, με τον Σέρβο τενίστα να μην μπορεί να αγωνιστεί στο Australian Open το 2023.

Δεν άργησε να άρει όμως όλα τα μέτρα, μιας και η απώλεια των εσόδων το 2022, από την μη συμμετοχή του «Νόλε» πόνεσε.

Εκτός του ότι του επέτρεψε να γυρίσει στην Αυστραλία και να διεκδικήσει τον τίτλο… το πήγε και ένα βήμα παραπέρα!

Οι τενίστες οι οποίοι θα συμμετάσχουν στο Australian Open, δεν θα υποχρεωθούν να κάνουν τεστ για την COVID-19 και θα μπορούν να παίξουν ακόμη κι εάν φέρουν τον ιό, δήλωσε σήμερα (9/1), ο διευθυντής του τουρνουά Κρεγκ Τάιλι.

Η υγειονομική πολιτική, που σύμφωνα με τον Τάιλι αντικατοπτρίζει αυτό που συμβαίνει στην ευρύτερη κοινότητα, είναι μια αξιοσημείωτη αλλαγή από τα αυστηρά πρωτόκολλα που περιέβαλαν το τουρνουά τα τελευταία δύο χρόνια.

Το Όπεν του 2021, διεξήχθη σε μια βιοασφαλή «φούσκα», με θεατές αποκλεισμένους για αρκετές ημέρες μετά το ξέσπασμα του ιού στην κοινότητα, ενώ πέρυσι ο εννέα φορές πρωταθλητής, Νόβακ Τζόκοβιτς, απελάθηκε επειδή δεν συμμορφώθηκε στους κανονισμούς και παρέμεινε ανεμβολίαστος.

«Θέλαμε απλώς να παρακολουθήσουμε αυτό που υπάρχει αυτήν την στιγμή στην κοινότητα», είπε ο Τάιλι στους δημοσιογράφους στο Melbourne Park και πρόσθεσε: «Έχουμε προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα κάνοντας μια σύσταση να μείνετε μακριά όταν είστε άρρωστοι, ενώ το ιατρικό μας επιτελείο θα συνεχίσει να το παρακολουθεί, με τους παίκτες ξεχωριστά».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο παίκτης του κρίκετ, Ματ Ρένσοου, αγωνίστηκε κανονικά για την Αυστραλία σε δοκιμαστικούς αγώνες πέντε ημερών με την Νότια Αφρική στο Σίδνεϊ την περασμένη εβδομάδα, παρά το γεγονός ότι βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Ο Ρένσοου, απομονώθηκε από τους συμπαίκτες του τις πρώτες τρεις ημέρες, αλλά επέστρεψε, μετά από αρκετά αρνητικά τεστ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Έχουμε καταστήσει σαφές στους παίκτες μας, καθώς και στο προσωπικό μας, πως εάν κάποιος αισθάνεται αδιαθεσία, πρέπει να μείνει σπίτι», εξήγησε ο Τάιλι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.