Απώλειες 892 εκατ. ευρώ τη σεζόν 2020-21 λόγω κορωνοϊού για την La Liga

Είναι η πρώτη φορά από το 2012 που το ισπανικό πρωτάθλημα έχει απώλειες

Απώλειες 892 εκατ. ευρώ τη σεζόν 2020-21 λόγω κορωνοϊού για την La Liga

Οι επαγγελματικοί ποδοσφαιρικοί σύλλογοι της Ισπανίας παρουσίασαν απώλειες 892 εκατομμυρίων ευρώ κατά την περίοδο 2020-21, καθώς η πανδημία του Covid-19 δεν επέτρεψε πωλήσεις εισιτηρίων, ενώ είχε και ως συνέπεια τη μεγάλη μείωση στις μετακινήσεις παικτών, όπως ανακοίνωσε σήμερα η LaLiga.

Είναι η πρώτη φορά από το 2012 που το ισπανικό πρωτάθλημα σημείωσε απώλειες, αν και η LaLiga αναμένει να ανακάμψει πλήρως σε δύο σεζόν.

«Η προοπτική για την τρέχουσα σεζόν 2021-22 είναι ότι θα είναι η αρχή της ανάκαμψης, όταν θα ξεπεράσουμε το φράγμα των 4 δισεκατομμυρίων ευρώ σε έσοδα», ανέφερε η LaLiga σε ανακοίνωσή της.

liga

Οι ισπανικοί σύλλογοι κατέγραψαν συνολικά έσοδα 3,8 δισεκατομμυρίων ευρώ τη σεζόν 2020-21, 24,1% λιγότερα από την προηγούμενη που επίσης επηρεάστηκε, σε μικρότερο βαθμό, από την πανδημία Covid-19.

Τα έσοδα είναι 24,1% λιγότερα από τη σεζόν 2019/20, με μειώσεις στα έσοδα των αγώνων (-53%) και στα τέλη μεταγραφών παικτών (-52%).

Το ήμισυ της μείωσης των εσόδων οφειλόταν στη μαζική μείωση των μεταγραφών παικτών. Οι ισπανικοί σύλλογοι επένδυσαν μόνο 547 εκατομμύρια ευρώ σε παίκτες το 2020-21 σε σύγκριση με τα 1,533 δισεκατομμύρια ευρώ που καταβλήθηκαν την προηγούμενη σεζόν.

Μόνο τα οικονομικά δεινά της Μπαρτσελόνα αντιπροσώπευαν το 56% των καθαρών ζημιών του πρωταθλήματος προ φόρων, σύμφωνα με το Reuters.

Η Goldman Sachs, η οποία είχε συμφωνήσει να δανείσει 595 εκατομμύρια ευρώ για να βοηθήσει στην αναδιάρθρωση του χρέους του συλλόγου τον Αύγουστο, θα χρηματοδοτήσει την ανακαίνιση του γηπέδου βάσει ενός 35ετούς σχεδίου, συμπεριλαμβανομένης μιας αρχικής πενταετούς περιόδου χάριτος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Μπαρτσελόνα είναι ένας από τους πέντε συλλόγους στις δύο κορυφαίες κατηγορίες που εξαιρούνται από μια συμφωνία 1,994 δισεκατομμυρίων ευρώ που υπέγραψε η LaLiga με τον κολοσσό CVC Capital Partners τον Δεκέμβριο, την πρώτη επενδυτική συμφωνία του είδους της σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.