ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Champions League: Αφεντικό στην Βαρκελώνη ο… Κριστιάνο – Εκτός συνέχειας η Μαν. Γιουνάιτεντ

Champions League: Αφεντικό στην Βαρκελώνη ο… Κριστιάνο – Εκτός συνέχειας η Μαν. Γιουνάιτεντ

Ολοκληρώθηκε και η τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Champions League, με την αναμέτρηση της Παρί Σεν Ζερμέν με την Μπασακσεχίρ να καλύπτει τα πάντα. Εντυπωσιακή νίκη της Γιουβέντους με σούπερ Κριστιάνο Ρονάλντο μέσα στη Βαρκελώνη. Προκρίθηκε η Λάτσιο, πέταξε έξω τη Γιουνάιτεντ η Λειψία.

Μια βραδιά που θα θυμόμαστε για καιρό ήταν αυτή της Τρίτης (9.12) στο Champions League. Τα γεγονότα του Παρισιού δεδομένα θα απασχολήσουν τους πάντες τις επόμενες ημέρες. Τόσο για το ποια θα είναι η τύχη της αναμέτρησης της Παρί Σεν Ζερμέν με τη Μπασάκσεχιρ, που αποχώρησε από το γήπεδο για ρατσιστική επίθεση του τέταρτου διαιτητή στον βοηθό προπονητή, όσο και σε πολιτικό επίπεδο αφού ήδη υπήρξε η πρώτη αντίδραση από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο αγώνας διακόπηκε και η UEFA είναι αυτή που θα αποφασίσει, και θα το κάνει σύντομα καθώς σε τέτοια ζητήματα έχει αποδείξει πως είναι αμείλικτη. Από εκεί και πέρα, η Λειψία νίκησε 3-2 τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και πέρασε από την πρώτη θέση του ομίλου στους «16» του Champions League.

Η Παρί Σεν Ζερμέν ό,τι κι αν συμβεί με τον αγώνα απέναντι στους Τούρκους έχει περάσει στην επόμενη φάση, με τους Άγγλους να πηγαίνουν στο Europa League και τους Τούρκους να τερματίζουν στην τελευταία θέση.

Στη Βαρκελώνη, στο ντέρμπι της βραδιάς στο Champions League, ο Λιονέλ Μέσι κι ο Κριστιάνο Ρονάλντο συναντήθηκαν ξανά, με τον Πορτογάλο σούπερ σταρ να είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής της βραδιάς. Με δυο δικά του γκολ οδήγησε τη Γιουβέντους στο εντυπωσιακό 3-0 και στην πρόκριση από την κορυφή του ομίλου, με τη Μπαρτσελόνα να μένει στη δεύτερη θέση.

Την ίδια ώρα στο Κίεβο, η Ντιναμό επικράτησε 1-0 της Φερεντσβάρος και «κλείδωσε» την πρόκριση στο Europa League, με την ομάδα από την Ουγγαρία να τερματίζει στην τελευταία θέση του ομίλου.

Επίσης, πρόκριση στους «16» του Champions League κατάφερε να εξασφαλίσει και η Λάτσιο παρά το 2-2 κόντρα στην Κλαμπ Μπριζ στο «Ολίμπικο» της Ρώμης. Οι Ιταλοί με τον βαθμό έφτασαν στους 10 και τερμάτισαν στη δεύτερη θέση του ομίλου, ενώ οι Βέλγοι θα συνεχίσουν στο Europa League.

Στην κορυφή ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της η Ντόρτμουντ, με τη γερμανική ομάδα να επικρατεί 2-1 της Ζενίτ στην Αγία Πετρούπολη. Η ομάδα της Βεστφαλίας συγκέντρωσε 13 βαθμούς, ενώ οι Ρώσοι τερμάτισαν τελευταίοι με μόλις έναν βαθμό.

Τέλος, η Σεβίλλη πέρασε εντυπωσιακά 3-1 από την έδρα της Ρεν σε ένα από τα πιο αδιάφορα παιχνίδια της τελευταίας αγωνιστικής του Champions League αλλά τερμάτισε στη δεύτερη θέση του ομίλου της.

Η Τσέλσι κατάφερε να ισοφαρίσει και να πάρει βαθμό με το 1-1 κόντρα στην Κράσνονταρ, που προηγήθηκε στο «Στάμφορντ Μπριτζ» και να τερματίσει στην πρώτη θέση του ομίλου. Οι Ρώσοι από την πλευρά τους θα συνεχίσουν στο Europa League, ενώ ουραγός του ομίλου ήταν η Κράσνονταρ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.