ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Champions League: Παίρνει «σάρκα και οστά» η νέα μορφή της διοργάνωσης

Champions League: Παίρνει «σάρκα και οστά» η νέα μορφή της διοργάνωσης

Μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να οριστικοποιηθεί το νέο format του Champions League, το οποίο θα αρχίσει να ισχύει από τη σεζόν 2024/25.

Όπως μάλιστα υποστήριξε ο πρόεδρος της ECA και της Γιουβέντους, Αντρέα Ανιέλι, ύστερα από την 25η ετήσια γενική συνέλευση του οργανισμού, η νέα μορφή της θα είναι υπέροχη και θα βασίζεται στο ελβετικό μοντέλο.

Το μόνο που ουσιαστικά μένει να αποσαφηνιστεί είναι το αν τα τέσσερα επιπλέον εισιτήρια (από τη αύξηση των ομάδων από 32 σε 36) θα δοθούν σε πρωταθλητές χωρών ή σε άλλα κλαμπ με κριτήριο την ιστορία και τα επιτεύγματά τους.

Υπενθυμίζεται ότι το νέο format δεν θα περιλαμβάνει πια το στάδιο των ομίλων, αλλά ένα πρωτάθλημα 36 ομάδων, στο οποίο η καθεμιά θα παίζει δέκα παιχνίδια. Πέντε εξ αυτών εντός έδρας και τα υπόλοιπα εκτός.

Στο τέλος αυτού του γύρου οι ομάδες θα κατατάσσονται σε σειρά από το 1 έως το 36. Οι πρώτες οκτώ θα προχωρούν αυτόματα στον νοκ-άουτ γύρο των «16», τα υπόλοιπα εισιτήρια του οποίου θα δίνονται μέσω play-offs σε εκείνες που τερμάτισαν από τη θέση 9 μέχρι και την 24.

Δεδομένου ότι βάσει του νέου μοντέλου τα κορυφαία brand names της Ευρώπης θα παίζουν πιο συχνά μεταξύ τους, είναι δεδομένο ότι και τα έσοδα από τους ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς θα είναι πιο υψηλά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.