ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ο Κασσελάκης θα τα «κουτσοκαταφέρει» στις ευρωκάλπες , ο Κούλης θα μείνει πρωθυπουργός, έτσι ή αλλιώς. Αυτόν τον Ανδρουλάκη λυπάμαι...

Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Ιταλία με 3-2 στα πέναλτι! – 1-1 ο κανονικός αγώνας – Η Αγγλία «ξεφούσκωσε» μετά το 0-1 (upd 5)

Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Ιταλία με 3-2 στα πέναλτι! – 1-1 ο κανονικός αγώνας – Η Αγγλία «ξεφούσκωσε» μετά το 0-1 (upd 5)

H Ιταλία επικράτησε με 3-2 της Αγγλίας στον τελικό του Euro 2020 στο Γουέμπλεϊ μετά από έναν μέτριο αγώνα, στον οποίο όμως αποδείχθηκε το ιταλικό «ατσάλι» ανθεκτικότερο και αντικειμενικά καλύτερο από τα μέσα του α’ ημιχρόνου και μετά, από την αγγλική ομάδα.

Οι Άγγλοι μετά το 0-1 που πέτυχαν μόλις στο 2′ «ξεφούσκωσαν» σταδιακά και δεν κατάφεραν να απειλήσουν ουσιαστικά τον Ιταλό τερματοφύλακα, ενώ σταδιακά έχαναν τον έλεγχο του αγώνα.

Ο Άγγλος τερματοφύλακας Πίκφορντ αρνήθηκε το 1-1 πάνω από τρεις φορές όμως το γκολ της ισοφάρισης φώναζε ότι ερχόταν: Το 1-1 από τον Μπονούτσι (67’) ήταν η δίκαιη ανταμοιβή του ποδοσφαίρου στην μόνη ομάδα στο γήπεδο που προσπαθούσε να παίξει ποδόσφαιρο, απέναντι σε μία Αγγλία που έδειχνε να έχει πνιγεί από το άγχος.

Από εκεί και μετά όλοι στο πίσω μέρος του μυαλού τους είχαν τα πέναλτι. Οι Ιταλοί έχασαν διαδοχικά για διαφορετικούς λόγους Κιέζα, Βεράτι, Ινσίνιε. Οι Άγγλοι πρόσθεσαν σταδιακά Σάκα, Χέντερσον, Γκρίλις γύρισαν σε 4-2-3-1, αλλά πιο δημιουργικοί δεν έγιναν.

Όλοι αποδέχθηκαν ότι το 50-50 των πέναλτι ήταν το μη χείρον σενάριο, αλλά βέλτιστο αποδείχθηκε μόνο για την Ιταλία. Η έμπνευση του Σάουθγκεϊτ να ρίξει μέσα στο 119ο λεπτό Ράσφορντ, Σάντσο ως σίγουρους εκτελεστές αποδείχθηκε καταστροφική. Οι δυο τους αστόχησαν, ο Σάκα τους μιμήθηκε και οι Άγγλοι απλά έχασαν μια μεγάλη ευκαιρία μέσα στο σπίτι τους.

TΑ ΠΕΝΑΛΤΙ
Μπεράρντι. Γκολ. 1-0 η Ιταλία
Κέιν. Γκολ. 1-1 η Αγγλία
Μπελότι. Αποκρούει ο Πίκφορντ. Μένει το 1-1
Μαγκουάιρ. Γκολ. 2-1 η Αγγλία
Μπονούτσι. Γκολ. 2-2 η Ιταλία
Ράσφορντ. Δοκάρι. Μένει το 2-2
Μπερναρντέσκι. Γκολ. 3-2 η Ιταλία
Σάντσο. Αποκρούει ο Ντοναρούμα, μένει το 3-2
Ζορζίνιο. Αποκρούει ο Πίκφορντ, μένει το 3-2
Σάκα. Αποκρούει ο Ντοναρούμα. Η Ιταλία είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης…!!!!


Οι Ιταλοί φέρνουν το ματς στα ίσια μετά την ισοφάριση στο67′ όταν από την εκτέλεση κόρνερ η μπάλα στη μικρή περιοχή και μετά το δοκάρι ο Μπονούτσι από κοντά το 1-1.


Στο 45+4 ο Κάιπερς στέλνει τις ομάδες στα αποδυτήρια για την λήξη του πρώτου ημιχρόνου.

Με το καλημέρα γκολ οι Άγγλοι όταν στο 2′ από σέντρα του Τρίπιερ κι ο Σο με σουτ στην κίνηση άνοιξε το σκορ στον τελικό.

Ώρα στέψης στο Euro 2020! Το τουρνουά που άργησε έναν χρόνο λόγω της πανδημίας του κορονοϊού μάς αποζημίωσε με το θέαμα, τις συγκινήσεις, τα συναρπαστικά ματς, τα αμέτρητα γκολ, τις αξέχαστες ιστορίες που δημιούργησε, ακόμη και τα μισογεμάτα με φιλάθλους γήπεδα που είχαμε ξεχάσει λόγω Covid-19.

Με Τρίπιερ η ενδεκάδα της Αγγλίας

Επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες που ήθελαν τον Σάουθγκεϊτ να παρατάσσει την Αγγλία όπως τελείωσε τον ημιτελικό με τους Δανούς παίζοντας με τον Γουόκερ ως τρίτο στόπερ.

Χωρίς εκπλήξεις η ενδεκάδα της Ιταλίας

Αντιιθέτως ο Ρομπέρτο Μαντσίνι δεν επεφύλαξε καμία έκπληξη στη δική του ενδεκάδα με τον Έμερσον να παίρνει τη θέση του τραυματία Σπινατσόλα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.