ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Europa League: Άνετη τεσσάρα για την Σαχτάρ Ντόνετσκ – Στο 90′ πήρε το εισιτήριο η Σεβίλλη

Europa League: Άνετη τεσσάρα για την Σαχτάρ Ντόνετσκ – Στο 90′ πήρε το εισιτήριο η Σεβίλλη

Η Σαχτάρ Ντόνετσκ δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα απέναντι στην Βασιλεία και αφού την φιλοδώρησε με 4 τέρματα (4-1) πήρε την πρόκριση για την επόμενη φάση, ενώ στην άλλη αναμέτρηση της βραδιάς η Σεβίλλη χρειάστηκε να φτάσει στο 90′ για να βρει το πολυπόθητο γκολ (0-1) που θα της έδινε το εισιτήριο απέναντι στην Γουλβς.

Η Σαχτάρ Ντόνετσκ χρειάστηκε μόλις 90 δευτερόλεπτα για να δείξει ποιος είναι το αφεντικό του προημιτελικού. Ο Τζούνιορ Μοράες με καρφωτή κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι μετά από εκτέλεση κόρνερ, πρόλαβε την έξοδο του Νίκολιτς κι έκανε το 1-0 με γκολ από τα αποδυτήρια.

Οι Ουκρανοί ήταν φωτιά στο επιθετικό τρανζίσιον και παρότι έχασαν την ευκαιρία για το 2-0 με τον Μοράες (20’), τα κατάφεραν λίγο αργότερα όταν μετά από οργανωμένη αντεπίθεση η μπάλα έφτασε στον Τάισον που με την βοήθεια ενός αμυντικού έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Βασιλείας για το 2-0 (22’). Ο Νίκολιτς κράτησε το σκορ σε αξιοπρεπή επίπεδα σε εντυπωσιακά σουτ από Τάισον (30’) και Μάρλος (38’), ενώ νέο φανταστικό σουτ του Μάρκος Αντόνιο (40’) σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι!

Η Σαχτάρ έριξε ρυθμούς στην επανάληψη και έκανε συντήρηση δυνάμεων, αφού έπεται ο ημιτελικός με την Ίντερ. Ωστόσο, αυτό δεν την εμπόδισε να βρει τρίτο γκολ από την λευκή βούλα, με τον Άλαν Πάτρικ να κάνει το 3-0 στο 75ο λεπτό και να τελειώνει τα όποια όνειρα της Βασιλείας που αποδείχθηκε πολύ κατώτερη της περίστασης. Μάλιστα δύο λεπτά πριν το τέλος σε μία ακόμα σεμιναριακή κόντρα, ο Ντοντό έκανε το 4-0, σφραγίζοντας μία εντυπωσιακή εμφάνιση της πρωταθλήτριας Ουκρανίας που έκανε επίδειξη δύναμης και έδειξε ότι βρίσκεται σε εντυπωσιακή κατάσταση.

Η τελευταία πάντως λέξη ήρθε από τον Φαν Βολφσβίνκελ, ο οποίος στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων πέτυχε το γκολ της τιμής για τη Βασιλεία, που έγραψε το τελικό 4-1.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στο άλλο παιχνίδι της βραδιάς το Europa League είναι η δική της διοργάνωση και κάθε φορά η Σεβίλλη φροντίζει να το υπενθυμίζει προς κάθε κατεύθυνση. Τώρα ήταν καλεσμένη στη γιορτή της η Γουλβς. Μόνο που οι Λύκοι έμειναν σχεδόν σε όλο το ματς θεατές. Κλείστηκαν στην άμυνά τους, έδιωχναν άτσαλα και περίμεναν. Τελικά συνέβη το αναπόφευκτο. Οι Ανδαλουσιανοί βρήκαν το γκολ στο 88′ και με το 1-0 πάνε στον ημιτελικό με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, δύο ακόμα βήματα από την έκτη κατάκτηση του τροπαίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.