ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Μουντιάλ 2022: Το Κατάρ προσέλαβε πρώην πράκτορα της CIA για να εξασφαλίσει τη διοργάνωσή του

Σκάνδαλο με το Κατάρ στο επίκεντρο φέρνει στο φως το «Associated Press»

Μουντιάλ 2022: Το Κατάρ προσέλαβε πρώην πράκτορα της CIA για να εξασφαλίσει τη διοργάνωσή του

«Βόμβα» που έρχεται να φθείρει ακόμα περισσότερο την εικόνα του Κατάρ πυροδότησε το καθόλα έγκυρο «Associated Press», το οποίο με αποκλειστικό του δημοσίευμα αποκαλύπτει πως η ασιατική χώρα προσέλαβε πρώην πράκτορα της CIA για να τη βοηθήσει να εξασφαλίσει τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Σύμφωνα με την έρευνα που συντάχθηκε από δυο Αμερικανούς δημοσιογράφους, το Κατάρ πλήρωσε τον πρώην πράκτορα, Κέβιν Τσόκερ, και την εταιρεία του Global Risks Advisors για να κατασκοπεύσει αξιωματούχους ποδοσφαίρου από άλλες χώρες, με τις πρακτικές του να… ποικίλουν.

Ο Αμερικανός φέρεται να έφτιαχνε ψεύτικα προφίλ στο Facebook όπου συστηνόταν στους στόχους του σαν μια όμορφη γυναίκα για να «αλιεύει» πληροφορίες μέσω των προσωπικών τους μηνυμάτων, ενώ έστελνε στενούς συνεργάτες υπό την κάλυψη του…. φωτορεπόρτερ στις συνελεύσεις της FIFA για να παρακολουθούν τις εξελίξεις με τις προτάσεις των άλλων χωρών!

Όπως συμπληρώνει μάλιστα το «AP», η εταιρεία του φαίνεται να βρίσκεται και πίσω από το περιβόητο σκάνδαλο με τον Γερμανό παράγοντα της FIFA και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της, ο οποίος δωροδοκήθηκε για να πάψει να ασκεί δριμεία κριτική ενάντια στο Κατάρ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Αμερικανός πάντως βρίσκεται πλέον στα χέρια του FBI καθώς μεταξύ άλλων κατηγορείται πως ασκούσε αθέμιτη επιρροή στην εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ, σε μια προσπάθεια της ασιατικής χώρας να κερδίσει την εύνοια των Αμερικανών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.