ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Nations League: Ελλάδα – Κύπρος 3-0 – Άνετη και ωραία έκανε το 3×3 – Κρατάει στο χέρι της την πρωτιά του ομίλου

Η Εθνική κόντρα στο Κόσοβο την Κυριακή (12/6) μπορεί να τσεκάρει το εισιτήριο της πρώτης θέσης

Nations League: Ελλάδα – Κύπρος 3-0 – Άνετη και ωραία έκανε το 3×3 – Κρατάει στο χέρι της την πρωτιά του ομίλου

Μπορεί να μην μπορούμε να προβλέψουμε το μέλλον και να ξέρουμε ποια θα είναι η συνέχεια της Εθνικής Ελλάδας με τον Γκουστάβο Πογέτ στον πάγκο αλλά σίγουρα το ξεκίνημα είναι φοβερό. Ο Μπακασέτας σκόραρε ξανά με τους Παυλίδη και Λημνιό να βρίσκουν κι αυτοί δίχτυα, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα νίκησε με 3-0 την Κύπρο και πήρε το τρίτο τρίποντο σε ισάριθμα παιχνίδια στο Nations League.

Σε αντίθεση με τους προηγούμενους δύο αγώνες, κόντρα σε Βόρεια Ιρλανδία και Κόσοβο, η Εθνική ομάδα μπήκε από την αρχή καλά αυτή τη φορά και μετά την ευκαιρία του 5ου λεπτού με Μπάλντοκ και Μάνταλο, ήρθε στο 8′ το γκολ: Ο Τσιμίκας σέντραρε από αριστερά, η άμυνα δεν απομάκρυνε καλά και ο Μπακασέτας, ο οποίος είναι σε εξαιρετική κατάσταση, έπιασε το βολέ εκτός περιοχής και για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι βρήκε δίχτυα (1-0).

Η ομάδα του Γκουστάβο Πογέτ είχε το γρήγορο προβάδισμα που ήθελε και είχε παράλληλα διάθεση να κυνηγήσει κι άλλο γκολ, το οποίο δεν άργησε να πετύχει. Στο 20′, συγκεκριμένα, ο Μπακασέτας έγινε δημιουργός αυτή τη φορά και αφού απέφυγε τους αντιπάλους του έκανε το γύρισμα από δεξιά για τον Παυλίδη, ο οποίος με πλασέ έγραψε το 2-0.

Το ημίχρονο βγήκε με το σκορ στο 2-0, οι δύο προπονητές έκαναν από δύο αλλαγές στην ανάπαυλα και με το ξεκίνημα της επανάληψης και συγκεκριμένα στο 48′ ήρθε και το 3-0 για την Εθνική ομάδα από τον Λημνιό, ο οποίος έφερε ωραία τη μπάλα μπροστά του και εκτέλεσε τον Μιχαήλ με εκπληκτικό σουτ.

Από εκεί και πέρα η Ελλάδα, στο δεύτερο μέρος επέκτεινε την διαχείριση. Έκανε δύο γρήγορες αλλαγές στη μεσαία γραμμή με τους Κουρμπέλη και Αλεξανδρόπουλο να παίρνουν τις θέσεις των Μάνταλου και Σιώπη. Η Εθνική κρατούσε την μπάλα, ηρεμούσε το παιχνίδι και άφηνε τον χρόνο να περάσει. Στο 65′ ο Λαΐφης έπιασε μία κεφαλιά, όμως ήταν άστοχος.

Στο 70ο λεπτό η Εθνική έφτασε κοντά στο 3-0 με τον Μασούρα, ενώ στο 77′ ο Χριστοφή επιχείρησε ένα σουτ, με τον Βλαχοδήμο να μπλοκάρει με ευκολία. Στο 84′ η Εθνική έχασε νέα ευκαιρία με σουτ του Τσιμίκα που χτύπησε στα πόδια, με την μπάλα να τα καταλήγει κόρνερ.

Το παιχνίδι τελείωσε με άσχημο τρόπο, καθώς ο Λημνιός αποχώρησε τραυματίας με φορείο.

ΕΛΛΑΔΑ: Βλαχοδήμος, Τσιμίκας, Χατζηδιάκος, Μαυροπάνος, Μπάλντοκ, Σιώπης, Μπακασέτας, Μάνταλος, Λημνιός, Δουβίκας, Παυλίδης.

ΚΥΠΡΟΣ: Μιχαήλ, Κατελάρης, Γκόγκιτς, Κορέα, Πίττας, Αρτυματάς, Κυριάκου, Ιωάννου, Παπουλής, Λοΐζου, Σωτηρίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.