«Έφυγε» σε ηλικία 84 ετών ο Σπύρος Γαλάνης – Ήταν ιστορικός πρόεδρος του Απόλλωνα Πάτρας

«Η όλη του παρουσία στον χώρο του μπάσκετ ήταν υποδειγματική. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει»

«Έφυγε» σε ηλικία 84 ετών ο Σπύρος Γαλάνης – Ήταν ιστορικός πρόεδρος του Απόλλωνα Πάτρας

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 84 ετών άφησε ο Σπύρος Γαλάνης, γεμίζοντας θλίψη το ελληνικό μπάσκετ και ιδιαίτερα τον Απόλλωνα Πάτρας, του οποίου υπήρξε επί χρόνια παράγοντας και πρόεδρος της ομάδας μπάσκετ.

Την είδηση έκανε γνωστή ο Απόλλων Πάτρας με σχετική του ανάρτηση στα social media, ενώ ανακοίνωση εξέδωσε και ο ΕΣΑΚΕ αναφέροντας τα εξής:

“Ο Σπύρος Γαλάνης επιτέλεσε σπουδαίο έργο ως παράγοντας και πρόεδρος του Απόλλωνα. Πρωταγωνίστησε στην κατασκευή του ιδιόκτητου γηπέδου της ομάδας και η προσφορά του συνολικά στο ελληνικό μπάσκετ υπήρξε πολύ σημαντική. Η όλη του παρουσία στον χώρο του μπάσκετ ήταν υποδειγματική. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει”.

Η ανάρτηση του Απόλλωνα Πάτρας για τον Σπύρο Γαλάνη

Η οικογένεια του Απόλλωνα θρηνεί για την απώλεια του εμβληματικού παράγοντα του Συλλόγου, Σπύρου Γαλάνη, που «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 84 ετών.

Υπηρέτησε τον Σύλλογο με αγάπη και συνέπεια από τις αρχές της δεκαετίας του 80, ήταν μέλος στο ΤΑΚ Απόλλων που ιδρύθηκε το 1991 και μάλιστα ήταν ο πρώτος πρόεδρος της ΚΑΕ που ιδρύθηκε το 1995 και παρέμεινε μέχρι το 1997, ενώ συνέχισε την προσφορά του στον Ερασιτέχνη μέχρι το 2000. Ο Σπύρος Γαλάνης αποτελεί ένα μεγάλο κομμάτι της ιστορίας του Απόλλωνα, αφού ήταν από τους ανθρώπους που κράτησαν ζωντανή την ομάδα ακόμη και στις δύσκολες στιγμές της, καθώς μαζί με μία παρέα φίλων έδωσαν στη συνέχεια σάρκα και οστά στο όνειρο να δημιουργηθεί μία αξιόλογη ομάδα που θα ανέβει στην μεγάλη κατηγορία. Γενικότερα, ήταν μεγάλη η συμμετοχή και η προσφορά του στην άνοδο της ομάδας μπάσκετ στην Α1 Εθνική, καθώς και στην κατασκευή του γηπέδου μας, στην Περιβόλα.

Η «μελανόλευκη» οικογένεια θρηνεί για την απώλεια ενός ακόμη δικού της ανθρώπου και για μία ξεχωριστή προσωπικότητα της ομάδας που σίγουρα θα λείπει στους επόμενους αγώνες και δραστηριότητες του Συλλόγου μας. Οι διοικήσεις του Απόλλωνα, της Απολλωνιάδας και της ΚΑΕ, εκφράζουν τα συλλυπητήρια τους στην οικογένεια και τους οικείους του Σπύρου Γαλάνη. Η κηδεία του εκλιπόντος, θα γίνει το μεσημέρι (15.00), της Τρίτης (24/1), από τον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.