ΟΦΗ- ΑΕΚ 3-3 – «Αυτοκτόνησε» η Ένωση στο 92΄– Προηγείτο με 0-3!

ΟΦΗ- ΑΕΚ 3-3 – «Αυτοκτόνησε» η Ένωση στο 92΄– Προηγείτο με 0-3!

ΑΕΚ προηγήθηκε με 3-0 στο Ηράκλειο και πήγαινε για εμφατική νίκη, αλλά ο ΟΦΗ με τρία γκολ στα τελευταία 12 λεπτά πήρε την ισοπαλία!

Όπως την προηγούμενη εβδομάδα κόντρα στον Ιωνικό, έτσι και τώρα, η Ένωση μπήκε στο παιχνίδι με στόχο το γρήγορο γκολ. Πίεσε αμέσως, έκλεισε στο μισό γήπεδο τους Κρητικούς, απείλησε με τον Γκαρσία και τελικά σκόραρε στο 15′ με το συρτό σουτ του Αραούχο (0-1). Τρία λεπτά μετά, μάλιστα, η ομάδα του Βλάνταν Μιλόγεβιτς είχε ευκαιρία και για δεύτερο γκολ, αλλά ο Μισελέν δεν τελείωσε σωστά τη φάση.

Οπως και να έχει, οι κιτρινόμαυροι διατηρούσαν τον έλεγχο, παρέμεναν καλύτεροι και γενικά είχαν το παιχνίδι στα χέρια τους, αλλά στο 36′ έμειναν με 10 παίκτες, αφού είδε κόκκινη κάρτα ο Γκαρσία επειδή απώθησε τον Νέιρα, σε μια φάση στην οποία υπήρξε ένταση ανάμεσα στους παίκτες των δύο ομάδων.

Ο ΟΦΗ προσπάθησε να εκμεταλλευτεί αυτή την αναστάτωση και στο 39′ πλησίασε στην ισοφάριση με την πολύ ωραία λόμπα του Λάμπρου, για να απαντήσει η ΑΕΚ με γκολ: Στο 41′ ο Αραούχο γύρισε για τον Τσούμπερ και αυτός άδειασε τον αντίπαλό του και με το αριστερό έκανε το 0-2. Το οποίο θα μπορούσε να γίνει και 0-3 στο 44′, αλλά ο Τζαβέλλας μόνος από κοντά, μετά την επέμβαση του Επασί σε εκτέλεση φάουλ του Μισελέν, σούταρε άουτ.

Στο β’ μέρος ο ΟΦΗ μπήκε αποφασισμένος να πιέσει με στόχο το γρήγορο γκολ που θα τον έβαζε ξανά στη διεκδίκηση θετικού αποτελέσματος, αλλά δεν τα κατάφερε. Και όχι μόνο αυτό, αλλά στο 65′ ο Ανσαριφάρντ με σουτ, μετά το κλέψιμο και την πάσα του Σάκχοφ, έγραψε το 0-3. Σκορ που έκανε τους πάντες να πιστέψουν ότι όλα κρίθηκαν οριστικά. Δεν ήταν έτσι όμως…

Στο 78′ ο Νέιρα με κεφαλιά-ψαράκι μείωσε σε 1-3 και στο 84′ σκόραρε ξανά, αυτή τη φορά με σουτ μετά το λάθος στην άμυνα της Ένωσης, κάνοντας το 2-3. Η ΑΕΚ έδειχνε να τα έχει χαμένα και οι Κρητικοί το πίστευαν πλέον, φτάνοντας τελικά στην ισοφάριση στο 92′!

Μετά από εκτέλεση φάουλ και αναταραχή στα καρέ της ΑΕΚ, η μπάλα κόλλησε στην περιοχή και ήρθε ο Βούρος με κοντινή προβολή να τη σπρώξει στα δίχτυα για το 3-3, δίνοντας ανέλπιστο βαθμό στον ΟΦΗ και στερώντας από τους κιτρινόμαυρους μια νίκη που έμοιαζε σίγουρη.

ΟΦΗ: Επασί, Βούρος, Διαμαντής, Πασαλίδης (46′ Ουές), Κοροβέσης, Γκαγιέγκος, Ντε Γκουζμάν, Νέιρα, Καμάου (46′ Ντουρμισάι), Λάμπρου (71′ Γρίβας), Καστάνιος (59′ Φαν Ντούινεν).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Μισελέν, Βράνιες, Τζαβέλλας, Χατζισαφί, Λε Ταλέκ, Σιμάνσκι (88′ Σβάρνας), Τσούμπερ (75′ Μάνταλος), Γκαρσία, Άμραμπατ (62′ Σάκχοφ), Αραούχο (62′ Ανσαριφάρντ).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.