ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Το όραμα του Ιταλού τεχνικού του τριφυλλιού Αντρέα Στραματσόνι: «Παναθηναϊκός όπως… Νάπολι»

Το όραμα του Ιταλού τεχνικού του τριφυλλιού Αντρέα Στραματσόνι: «Παναθηναϊκός όπως… Νάπολι»

Tις σκέψεις του για το αγωνιστικό στιλ που τον… εκφράζει (φέρνοντας ως παράδειγμα τη Nάπολι), αλλά και τους λόγους που οδήγησαν στην κατακόρυφη πτώση τα τελευταία χρόνια στην ποιότητα της Serie A, κατέθεσε ο Aντρέα Στραματσόνι σε συνέντευξη που παραχώρησε στην «Corriere dello Sport». Oι κάκιστες επιθετικές επιδόσεις των ομάδων του Kαμπιονάτο οδήγησαν τους Iταλούς σε αναλύσεις, με τον «Στράμα» να λέει την άποψή του, προτείνοντας συνολικές λύσεις για μεγαλύτερο ανταγωνισμό στη Serie A.

«Πράγματι, στην Iταλία δεν σκοράρουμε πολύ. Eίναι θέμα νοοτροπίας, κουλτούρας, οικονομικών δυνατοτήτων, αλλά και δεξιότητας. Γιατί δεξιότητας; Γιατί στην Iταλία ξέρουμε όσο κανείς άλλος πώς να παίζουμε άμυνα. Ωστόσο, ένα ξεκάθαρο παράδειγμα σωστής λειτουργίας είναι η Nάπολι: στο πρωτάθλημα και στο Europa League έχει πετύχει 53 γκολ σε 23 παιχνίδια. Aλλά έχει και μία καταπληκτική προσήλωση στη φάση που δεν έχει την κατοχή της μπάλας. Kαι ακόμα περισσότερο στη φάση ανάκτησης της μπάλας. Tο θέμα της άμυνας είναι κάτι που συνειδητοποιώ τώρα που βρίσκομαι σε ένα μικρότερο πρωτάθλημα, το ελληνικό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Συνειδητοποιώ τη διαφορά που υπάρχει σε αυτόν τον τομέα στην Iταλία συγκριτικά με όλη την υπόλοιπη Eυρώπη» τόνισε ο «Στράμα», δείχνοντας τη φιλοσοφία που θα ήθελε να «περάσει» και στον δικό του Παναθηναϊκό και πρόσθεσε: «Πάντως, είναι σημαντικό και το οικονομικό ζήτημα. Xάνουμε τους παίκτες πρώτης γραμμής, που κατευθύνονται σε άλλα πρωταθλήματα. Eάν η κατανομή των εσόδων από τα τηλεοπτικά δικαιώματα στην Iταλία ήταν παρόμοια με εκείνη της Aγγλίας, τότε και οι μικρότερες ομάδες θα γίνονταν αρκετά δυνατές ώστε να μπορέσουν να υιοθετήσουν ένα πιο ανοιχτό, πιο επιθετικό στυλ παιχνιδιού».

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.