ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ολυμπιακός – ΑΕΚ: Τι λέει η παράδοση;

Ολυμπιακός – ΑΕΚ: Τι λέει η παράδοση;

Ντέρμπι ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΑΕΚ περιλαμβάνει σήμερα το μενού στη Super League και πάμε να δούμε τι λέει η προϊστορία των αναμετρήσεων στο Καραϊσκάκη.

Το ντέρμπι του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ είναι αυτό που τραβάει όλα τα βλέμματα για την 21η αγωνιστική της Super League, με τις δύο ομάδες να μάχονται στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος για τη δεύτερη θέση.

Στα παιχνίδια μεταξύ των δύο ομάδων με τον Ολυμπιακό γηπεδούχο, οι ερυθρόλευκοι είναι αυτοί που έχουν το πάνω χέρι, μετρώντας 19 νίκες περισσότερες από τους κιτρινόμαυρους. Συγκεκριμένα σε 75 παιχνίδια με την ΑΕΚ στην έδρα του, ο Ολυμπιακός έχει επικρατήσει 39 φορές, η ΑΕΚ έχει πάρει 20 φορές το διπλό, ενώ 16 ματς έχουν λήξει ισόπαλα.

Η ΑΕΚ, βέβαια, πηγαίνει σήμερα στο Καραϊσκάκη «τρέχοντας» ένα καλό σερί κόντρα στους ερυθρόλευκους. ΗΈνωση στα πέντε τελευταία ντέρμπι με αντίπαλο τον Ολυμπιακό ανεξαρτήτου έδρας είναι αήττητη, μετρώντας τρεις νίκες και δύο ισοπαλίες.

Συγκεκριμένα η ΑΕΚ από την ανατροπή του 3-2 την περσινή σεζόν, επικράτησε του Ολυμπιακού και στον δεύτερο γύρο στο πρωτάθλημα στο Καραϊσκάκη (1-2), ενώ λίγες μέρες μετά νίκησε και για το Κύπελλο με 2-1 στο ΟΑΚΑ. Επίσης υπάρχει το περσινό 0-0 στο Καραϊσκάκη για το Κύπελλο, και το φετινό 1-1 του πρώτου γύρου.

Η τελευταία επικράτηση του Ολυμπιακού επί της ΑΕΚ είναι το 0-1 στο ΟΑΚΑ τη σεζόν 2016-2017 για τον θεσμό του Κυπέλλου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: gazzetta

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.