ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Οριστική διακοπή στο ΟΑΚΑ μετά τα επεισόδια: Ο Ολυμπιακός κέρδιζε 1-0 τον Παναθηναϊκό (φωτο-βίντεο)

Οριστική διακοπή στο ΟΑΚΑ μετά τα επεισόδια: Ο Ολυμπιακός κέρδιζε 1-0 τον Παναθηναϊκό (φωτο-βίντεο)

Ανανέωση (21:20)

Οριστική είναι η διακοπή στο ΟΑΚΑ ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό και ενώ το σκορ ήταν 1-0 υπέρ των «ερυθρόλευκων».

“Οριστική διακοπή χωρίς αιτιολογία” είναι η επίσημη ενημέρωση από τον Παναθηναϊκό.​

Στο 65′ του αγώνα σημειώθηκε νέα ένταση με τους χούλιγκαν να κάνουν ανάβουν βεγγαλικά και καπνογόνα και την αστυνομία να προσπαθεί να σπάσει την ένταση με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότους-λάμψης.

Η κατάσταση από τα καπνογόνα και τα δακρυγόνα έγινε αποπνικτική στο ΟΑΚΑ και ο Γερμανός διαιτητής του ντέρμπι αιωνίων έστειλε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Νωρίτερα το «ντου» τον οπαδών του Παναθηναϊκού στον πάγκο του Ολυμπιακού θα μπορούσε να είχε οδηγήσει σε χειρότερες καταστάσεις αφού όπως καταγγέλλουν οι άνθρωποι των «ερυθρόλευκων» κάποιος από τους εισβολείς κρατούσε μαχαίρι.

Η γρήγορη παρέμβαση της Αστυνομίας απέτρεψε τα χειρότερα στον πάγκο του Ολυμπιακού κατά την εισβολή των οπαδών στο 5ο λεπτό του ντέρμπι του ΟΑΚΑ. Ωστόσο, όπως καταγγέλλουν οι άνθρωποι των «ερυθρόλευκων», η κατάσταση θα μπορούσε να είχε ξεφύγει πολύ γρήγορα, αφού σύμφωνα με τις μαρτυρίες τους κάποιος από τους «εισβολείς» ήταν οπλισμένος με μαχαίρι.

Tο «ντου» των οπαδών του Παναθηναϊκού στον αγωνιστικό χώρο και τον πάγκο του Ολυμπιακού, μόλις στο 5ο λεπτό, του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό αλλά και η οριστική διακοπή του αγώνα θα βάλει σε μπελάδες τους «πράσινους», που υπό προϋποθέσεις, κινδυνεύουν με βαριά τιμωρία και συγκεκριμένα με αφαίρεση τριών βαθμών.

Ποιες είναι οι προϋποθέσεις αυτές;

Να έχουν σημειωθεί βιαιοπραγίες κατά προσώπων και να γραφτούν από τον Γερμανό διαιτητή Φριτς ή τον παρατηρητή της Super League ή την Αστυνομία, στις εκθέσεις τους.

Ενδεχόμενη ποινή του Παναθηναϊκού δηλαδή θα εξαρτηθεί από το τι έγινε στο 5ο λεπτό, στην εισβολή των οπαδών (δεν έχει σημασία αν ήταν δύο ή 15) και από το τι θα γραφτεί στις εκθέσεις.

Εφόσον υπάρχουν βιαιοπραγίες κατά προσώπων, η προβλεπόμενη ποινή για τον Παναθηναϊκό είναι αφαίρεση τριών βαθμών με το άρθρο 15, 4β του Πειθαρχικού Κώδικα με το οποίο είχε τιμωρηθεί η ΑΕΚ στο ντέρμπι του α’ γύρου με τον Ολυμπιακό (επεισόδια και είσοδος οπαδών είναι στο ίδιο άρθρο).

Υπήρξαν επίσης φθορές ξένης ιδιοκτησίας δεν υπήρξαν οπότε δεν τίθεται θέμα τιμωρίας 2-4 αγωνιστικών και πρόστιμο μέχρι 250.000 ευρώ που προβλέπει το ίδιο άρθρο.

Τέλος, εφόσον δεν υπάρχουν βιαιοπραγίες, η προβλεπόμενη ποινή είναι πρόστιμο 20.000 – 100.000 ευρώ σύμφωνα με το άρθρο 15, 4α.


Αν καθαρίσει η ατμόσφαιρα και η αστυνομία δώσει το “Ok” για να ξεκινήσει πάλι ο αγώνας, θα έχουμε συνέχεια στο ντέρμπι, όπως ενημερώνει η ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Το διάστημα αναμονής όπως ορίζει ο ΚΑΠ, είναι το μέγιστο μια ώρα από την διακοπή.

Οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού βρίσκονται δίπλα στους διαιτητές και προσπαθούν να τους πείσουν να συνεχιστεί το ματς

Έχει σχεδόν αδειάσει το ΟΑΚΑ. Μένει να δούμε αν θα συνεχιστεί το παιχνίδι.

Ασύλληπτα αυτά που γίνονται στο ΟΑΚΑ. Οπαδοί μετακινούνται ανενόχλητοι εντός αγωνιστικού χώρου.

Οπαδός του Παναθηναϊκού πήρε το σημαιάκι και έκανε βόλτα!

Νέα διακοπή στον αγώνα στο 70′. Μεταφέρονται οπαδοί από τη μια κερκίδα στην άλλη λόγω των δακρυγόνων. Οι παίκτες έχουν μπει στη φυσούνα μέχρι να ηρεμήσει η κατάσταση.

Πέφτουν καπνογόνα και κροτίδες.

Αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα στο γήπεδο από τα καπνογόνα.

Ανοίγει το σκορ ο Ολυμπιακός στο 53′ της αναμέτρησης. Ο Γκερέρο βρήκε δίχτυα με το κεφάλι μετά από σέντρα του Κούτρη.

Ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο στο ΟΑΚΑ. Περιμένουμε να δούμε αν θα έχουμε κάποιο τέρμα.

Ημίχρονο στο ντέρμπι. Μεγάλη ευκαιρία στο φινάλε του ημιχρόνου με τον Φορτούνη.

Πατάει καλύτερα ο Ολυμπιακός. Χωρίς σκορ ακόμη οι δύο ομάδες.

Προσπαθούν να βρουν τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα οι δύο ομάδες.

Στο 27′ βρίσκεται η αναμέτρηση. Καλές ευκαιρίες για τις δύο ομάδες από Μασούρα και Κουρμπέλη

Ξεκίνησε εκ νέου το παιχνίδι. Βρισκόμαστε στο 14′.

Από τον πάγκο του Ολυμπιακού έλεγαν ότι ένας από αυτούς που πλησίασαν την στιγμή του “ντου” κρατούσε μαχαίρι. Δεν χτύπησε κανείς, ευτυχώς έγινε έγκαιρη παρέμβαση εκεί στο σημείο.

Άπαντες έχουν αιφνιδιαστεί, διότι ήταν εντελώς ξαφνικό αυτό που έγινε.

Οπαδοί του Παναθηναϊκού εισέβαλαν στο γήπεδο στο 5′ του ματς και κατευθύνθηκαν προς τον πάγκο του Ολυμπιακού.

Ο Φρανσουά Μοδέστο έκανε άμεσα νόημα στον διαιτητή, προκειμένου να σταματήσει τον αγώνα.

Ξεκίνησε η μεγάλη «μάχη» στο ΟΑΚΑ ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό.

Πάνω από 25.000 βρίσκονται στο γήπεδο.

Το μεγάλο ντέρμπι του ελληνικού ποδοσφαίρου ξεκινά σε λίγα λεπτά και θα σας μεταφέρουμε τα γκολ και τις καλύτερες στιγμές της αναμέτρησης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Θυμηθείτε ΕΔΩ τις ενδεκάδες των δύο ομάδων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.