Πολύ σκληρός για να πεθάνει: Βαθμός «ανάσα» για τον Παναιτωλικό – (2-2) στο Περιστέρι

Πολύ σκληρός για να πεθάνει: Βαθμός «ανάσα» για τον Παναιτωλικό – (2-2) στο Περιστέρι

Ο Ατρόμητος είχε τις φάσεις, βρήκε και τα γκολ, όμως ο Παναιτωλικός ήταν πολύ σκληρός για να πεθάνει και πήρε τελικά έναν βαθμό «χρυσάφι» από το Περιστέρι.

Οι δύο ομάδες έμειναν στο 2-2, με τον Ατρόμητο να προηγείται δύο φορές, όμως η ομάδα του Αγρινίου πάλεψε με νύχια και δόντια και κατάφερε να πάλι πολύτιμο βαθμό στην προσπάθεια που κάνει για παραμονή του στη Super League.

Έτσι έπαιξαν

Ο Σάββας Παντελίδης παρέταξε την ομάδα του με 4-2-3-1. Ο Μανδάς ήταν στο τέρμα, με τους Γκάλο, Ρισβάνη, Γούτα, Κατράνη στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά. Στον άξονα βρέθηκε ο Νάτσος με τον Μπουσουλάτζιτς. Δεξί εξτρέμ ήταν ο Ντε Πο, αριστερό ο Ενσικουλού και σε ελεύθερο ρόλο βρέθηκε ο Ραμπέλο. Στην κορυφή της επίθεσης ξεκίνησε ο Μανούσος.

Από την άλλη, ο Μάκης Χάβος κατέβασε επίσης με 4-2-3-1 την ομάδα του. Ο Φερνάντεθ ήταν στο τέρμα, με τον Τζανακάκη δεξιά και τον Κέβιν αριστερά στην άμυνα, ενώ στα στόπερ βρέθηκε στο ντεμπούτο του ο νεαρός Κωνσταντόπουλος με τον Λιάβα. Στον άξονα, αγωνίστηκαν ο Ντάλσιο με τον Ντίας, δεξί εξτρέμ ήταν ο Μουνιέ, αριστερό ο Ντουάρτε, με τον Ρόσα δεκάρι. Στη κορυφή της επίθεσης βρέθηκε ο Μπαίροβιτς.

Μπήκε πιο δυνατά ο Ατρόμητος και σκόραρε με φάουλ του Γκάλο

Ο Ατρόμητος μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και δημιούργησε αρκετά προβλήματα στην άμυνα του Παναιτωλικού, χωρίς ωστόσο να μπορέσει να φτιάξει κάποια καλή φάση. Η πρώτη καλή στιγμή ήταν και το γκολ των Περιστεριωτών. Στο 18′, ο Γκάλο κέρδισε φάουλ σε χέρι του Μπαίροβιτς μετά από εκτέλεση φάουλ του Πορτογάλου.

Φυσικά το εκτέλεσε ο ίδιος κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0, σημειώνοντας ακόμα ένα τέρμα στα play out.

Ανέβηκε ο Παναιτωλικός και ισοφάρισε με Μουνιέ

Μετά το γκολ, ο ρυθμός των γηπεδούχων έπεσε, με τον Παναιτωλικό να ανεβαίνει και να απειλεί. Μάλιστα, στην πρώτη του ευκαιρία κατάφερε να ισοφαρίσει. Στο 35′ μετά από σέντρα του Τζανακάκη, ο Μουνιέ έπιασε τρομερή κεφαλιά και την έστειλε στην αριστερή γωνία του Μανδά για το 1-1.

Από το γκολ και μετά οι φιλοξενούμενοι απείλησαν ακόμα τρεις φορές. Πρώτα στο 37΄με σουτ του Ρόσα που κόντραρε κι έφυγε κόρνερ, ένα λεπτό αργότερα με σουτ του Μπαίροβιτς που μπλόκαρε ο Μανδάς και στο 42′, με νέο σουτ του Ρόσα που κόντραρε και πάλι στον Γούτα. Οι γηπεδούχοι, είχαν από την μεριά τους δύο καλές στιγμές στις καθυστερήσεις.

Πρώτα με τον Μπουσουλάτζιτς στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων και τον Φερνάντεθ να αποκρούει και στη συνέχεια στο δεύτερο λεπτό του έξτρα χρόνου, όταν ο Μανούσος δεν μπόρεσε να πάρει την κεφαλιά μετά από εξαιρετική σέντρα του Ραμπέλο.

Ευκαιρίες, ρυθμό, ένταση και από ένα γκολ

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν πιο γεμάτο από το πρώτο. Οι δύο αντίπαλοι έπαιξαν με μεγάλη ένταση και δίψα για τη νίκη. Οι γηπεδούχοι, βρήκαν την ευκαιρία στο 57′ με πέναλτι που κέρδισε ο Ντε Πο. Ο Μανούσος το εκτέλεσε εύστοχα στο 60′ κι έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στην ομάδα του, το οποίο όμως δεν έμεινε για πολύ…

Δύο λεπτά αργότερα, ο Ρόσα εκτέλεσε κόρνερ και ο Κωνσταντόπουλος στο ντεμπούτο του κατάφερε να σκοράρει με προβολή κάνοντας το 2-2. Από εκεί και πέρα το παιχνίδι είχε ευκαιρίες, αλλά όχι γκολ με τον Ατρόμητο να έχει τις μεγαλύτερες. Πρώτα ένα σουτ του Ραμπέλο στο 64′ έφυγε άουτ, ενώ στη συνέχεια ο Βέλλιος έχασε δύο τα οποία δύσκολα θα χάσει ξανά!

Αρχικά στο 68′, μετά από πανέμορφη συνεργασία Ραμπέλο, Κατράνη, ο δεύτερος πέρασε στον Βέλλιο ο οποίος απέναντι στον Φερνάντεθ κατάφερε να στείλει την μπάλα άουτ! Τέσσερα λεπτά αργότερα, μετά από κάθετη του Ραμπέλο, αστόχησε και πάλι ο Έλληνας επιθετικός σε τετ α τετ του Φερνάντεθ.

Στο 92′ απείλησε ο Τσιγγάρας με μακρινό σουτ, ενώ τελευταία καλή στιγμή του αγώνα ήταν και πάλι για τον Ατρόμητο με τον Βέλλιο. Μετά από σέντρα του Γκάλο, ο Έλληνας φορ ήταν ολομόναχος αλλά αντί να βρει την μπάλα με το κεφάλι την βρήκε με το χέρι και η φάση χάθηκε.

Οι συνθέσεις:

Ατρόμητος (Σάββας Παντελίδης): Μανδάς, Γκάλο, Ρισβάνης, Γούτας, Κατράνης, Νάτσος (85′ Ούμπιδες), Μπουσουλάτζιτς, Ενσικουλού (66′ Βέλλιος), Ραμπέλο (85′ Γιακουμάκης), Ντε Πο, Μανούσος (78′ Ανδρούτσος)

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος): Φερνάντεθ, Κωνσταντόπουλος, Λιάβας, Ντάλσιο (65′ Ταχάρ), Κέβιν (26′ Παρράς), Ντουάρτε, Μπαίροβιτς (78′ Αριγίμπι), Τζανακάκης, Ντίαζ (65′ Τσιγγάρας), Ρόσα (78′ Αλβάρεζ), Μουνιέ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.