Άρης – ΑΕΚ 1-3: «Καθάρισε» την υπόθεση νίκη από το πρώτο ημίωρο η «Ένωση»

Άρης – ΑΕΚ 1-3: «Καθάρισε» την υπόθεση νίκη από το πρώτο ημίωρο η «Ένωση»

Η ΑΕΚ μπορεί να ήταν το αουτσάιντερ για ένα θετικό αποτέλεσμα, όμως από τα πρώτα λεπτά εμφανίστηκε εντυπωσιακή και κατάφερε να φύγει από την έδρα του Άρη με το τρίποντο, χάρη στη νίκη με 3-1, για τα play off της SuperLeague.

Η ΑΕΚ έδειξε εξ αρχής πιο ζωηρή και αφού απείλησε με το γύρισμα του Λόπες στο 7’, τρία λεπτά μετά ο Πορτογάλος ανατράπηκε από τον Ροζ δίνοντας την ευκαιρία στον Τάνκοβιτς να ανοίξει το σκορ (12’) από την άσπρη βούλα.

Ο βρισκόμενος σε λήθαργο Άρης έδειξε να συνέρχεται και δημιούργησε κάποιες επικίνδυνες καταστάσεις με Μαντσίνι και Σίλβα, αλλά τιμωρήθηκε για τη αφέλειά του. Στο 28’ οι γηπεδούχοι πλην του Σούντγκρεν ξεχάστηκαν στην επίθεση, ο Ανσαριφάρντ κέρδισε την μονομαχία από τον Σουηδό και τροφοδότησε άριστα τον Σιμάνσκι που σέρβιρε στον Βασιλαντωνόπουλο το 0-2!

Πριν συνέλθει από το δεύτερο χτύπημα ο Άρης, η άριστα στημένη ΑΕΚ τού έδωσε και τρίτο. Ο Ροζ έκανε νέο άτσαλο μαρκάρισμα, αυτή τη φορά στον Γαλανόπουλο, κι ο Κουλμπάκοφ αφού εξέτασε ο ίδιος τη φάση στο VAR καταλόγισε δεύτερο πέναλτι. Ο Ανσαριφάρντ πήρε τη σκυτάλη και με άψογη εκτέλεση έφερε την ομάδα του στο 0-3 στο 37’.

Ο Άκης Μάντζιος έδωσε το σύνθημα για αντεπίθεση με την αλλαγή του Μάνου αντί του Μπρούνο με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους. Ο Άρης κέρδισε μέτρα στο γήπεδο και μετά την προειδοποιητική βολή του Μπερτόγλιο στο 51’, στο 56’ ήρθε το γκολ της… ελπίδας. Ο Σίλβα αναστάτωσε την άμυνα της ΑΕΚ από αριστερά, μοίρασε στον νεοεισελθόντα κι αυτός σέρβιρε στον Μαντσίνι που με δεξί σουτ μείωσε σε 1-3.

Οι μπελάδες του Μανόλο Χιμένεθ μεγάλωσαν με την αναγκαστική αλλαγή του Βασιλαντωνόπουλου, που έφερε τον Μιτάι στο γήπεδο και τον Λόπες κατ’ ανάγκη δεξί μπακ. Πάντως η «Ένωση» έφτασε στο 62’ και στο 79’ κοντά σε τέταρτο γκολ, που αποσόβησε σε τετ-α-τετ με τον Ανσαριφάρντ και τον Σιμάνσκι αντίστοιχα ο Κουέστα. Οι δύο προπονητές φρέσκαραν τις ομάδες τους με αλλαγές και οι φιλοξενούμενοι έδειχναν να απορροφούν την πίεση που προσπαθούσε να ασκήσει ο Άρης για δεύτερο γκολ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Άκης Μάντζιος έπαιξε το τελευταίο του χαρτί γυρίζοντας το σύστημα σε 4-4-2 με τον Μήτρογλου στο πλευρό του Μάνου, αλλά η ΑΕΚ είχε τον έλεγχο και κράτησε τη νίκη ως το τέλος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.