ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Απεβίωσε ο πρώην προπονητής της εθνικής Ελλάδας και του ΠΑΟΚ – Μπίλι Μπίνγκαμ

Έφυγε ήρεμα από τη ζωή στα 90 του έτη

Απεβίωσε ο πρώην προπονητής της εθνικής Ελλάδας και του ΠΑΟΚ – Μπίλι Μπίνγκαμ

Πλήρης ημερών απεβίωσε ο Βορειοϊρλανδός πρώην προπονητής, που ως ποδοσφαιριστής είχε κάνει ευρέως γνωστό το όνομά του με τη φανέλα της Σάντερλαντ και φυσικά ήταν διεθνής με την εθνική ομάδα της χώρας του. 

Φυσικά είχε σημαντικά περάσματα και από άλλους συλλόγους στο Νησί. Για την ιστορία, ενδεικτικό είναι πως μέχρι και σήμερα αποτελούσε τον μεγαλύτερο σε ηλικία πρώην προπονητή/ποδοσφαιριστή της Έβερτον.

Όπως ανακοίνωσε η οικογένειά του, ο Μπίνγκαμ έφυγε ήρεμα από τη ζωή στα 90 του έτη στο κέντρο φροντίδας ηλικιωμένων όπου διέμενε το τελευταίο χρονικό διάστημα. Έπασχε από άνοια εδώ και μια 15ετία.

Σημαντικότερες στιγμές του στον πάγκο της εθνικής Β. Ιρλανδίας ήταν τα back-to-back τελικά του Μουντιάλ το 1982 και το 1986, με το σύνολό του να σημειώνει μια ιστορική νίκη κόντρα στους οικοδεσπότες Ισπανούς στην πρώτη από τις δύο περιπτώσεις.

Στην εθνική Ελλάδας είχε αντικαταστήσει στον πάγκο τον Λάκη Πετρόπουλο, ενώ αποχώρησε το 1974. Λίγα χρόνια αργότερα τη θέση του πήρε ο μέχρι πρότινος βοηθός του, Αλκέτας Παναγούλιας, ο οποίος εν τέλει πέτυχε τον στόχο της πρόκρισης στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, κατά το δεύτερο πέρασμά του από το σχετικό πόστο (1994).

Η μοίρα έφερε Μπίνγκαμ και Πετρόπουλο να αντικαθιστούν και πάλι ο ένας τον άλλο, με τον Βορειοϊρλανδό να επιστρέφει στην Ελλάδα για λογαριασμό του ΠΑΟΚ το 1977 αντί του Μπράνκο Στάνκοβιτς και να αποχωρεί μόλις έξι μήνες μετά για να αναλάβει ο Πετρόπουλος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.