Λαμία – ΠΑΟΚ 0-3: Έφτασε την ΑΕΚ με εύκολη νίκη

Στο -7 από την κορυφή με παιχνίδι περισσότερο οι Θεσσαλονικείς

Λαμία – ΠΑΟΚ 0-3: Έφτασε την ΑΕΚ με εύκολη νίκη

Εχοντας πάρει την κατάλληλη ψυχολογική «ντόπα» μετά τη νίκη επί του Άρη στο ντέρμπι, ο ΠΑΟΚ πήγε στη Λαμία με στόχο το νέο τρίποντο και το πήρε εύκολα αφού ήταν μπροστά με 2-0 από νωρίς, επικρατώντας με 3-0 τελικά και πιάνοντας, με παιχνίδι, περισσότερο στη 2η θέση την ΑΕΚ, η οποία την Κυριακή (8/1) αντιμετωπίζει τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό στο ντέρμπι της αγωνιστικής.

Το παιχνίδι δεν άρχισε και με τον καλύτερο τρόπο για τους Θεσσαλονικείς που αναγκάστηκαν να κάνουν αλλαγή μόλις στο 8′, με τον τραυματία Μουργκ να αφήνει τη θέση του στον Νάρεϊ, αλλά η συνέχεια ήταν καλύτερη. Και ένας από τους λόγους ήταν ο παίκτης που μπήκε, αφού δικό σουτ του, το οποίο κόντραρε στον Ολιβέιρα, έφερε το 0-1 στο 13′.

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου πήρε, επομένως, από νωρίς το προβάδισμα και δεν άργησε να το διευρύνει, αφού στο 27′ ήρθε και το 0-2 από το δυνατό σουτ του Ντάντας. Η αντίδραση των γηπεδούχων, όμως, ήταν άμεση και θα μπορούσε να φέρει αποτέλεσμα, έχοντας μια επικίνδυνη σέντρα-σουτ του Ντε Βινσέντι στο 28′ και κυρίως το δοκάρι σε κεφαλιά του Μπεχαράνο στο 29′.

Το 1-2 δεν έγινε όμως, όπως δεν έγινε και το 0-3 στην αντεπίθεση για τον ΠΑΟΚ, δευτερόλεπτα μετά, με τον Νάρεϊ μετά την πάσα πάρε-βάλε του Κωνσταντέλια, για να έρθει στη συνέχεια και συγκεκριμένα στο 37′ η αναγκαστική αλλαγή και για τη Λαμία, με τον τερματοφύλακα Γκαραβέλη να αφήνει τη θέση του στον Σαράνοφ.

Όπως και να έχει, το παιχνίδι είχε σχεδόν κριθεί και το «σχεδόν» εξαφανίστηκε στο 58′, όταν έπειτα από ωραία ομαδική προσπάθεια η μπάλα κατέληξε στον Ζίβκοβιτς και αυτός με σουτ εντός περιοχής έγραψε το 0-3.

Και από εκεί και πέρα, με τους προπονητές να αρχίζουν τις αλλαγές, οι δύο ομάδες ουσιαστικά περίμεναν να περάσει η ώρα και να λήξει το παιχνίδι, αφού τίποτα δεν γινόταν να αλλάξει. Ακόμη ένα τρίποντο, επομένως, για τον ΠΑΟΚ που έπιασε, με ματς περισσότερο, την ΑΕΚ στη 2η θέση, ενώ η Λαμία παραμένει στην προτελευταία θέση.

Λαμία: Γκαραβέλης (37′ Σαράνοφ), Σιμόν (46′ Γκοράνοφ), Τζανετόπουλος, Κορνέζος (66′ Αντέτζο), Βασιλαντωνόπουλος, Τζανδάρης, Μπεχαράνο, Νούνιες, Ρόμανιτς (66′ Τσιλούλης), Ντε Βινσέντι (60′ Μαρτίνεθ), Βέργος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Λύρατζης (80′ Σάστρε), Ίνγκασον, Νάσμπεργκ, Ρ. Σοάρες, Αουγκούστο, Ντάντας (80′ Φιλίπε Σοάρες), Α. Ζίβκοβιτς, Μουργκ (8′ Νάρεϊ), Κωνσταντέλιας (70′ Μπίσεσβαρ), Ολιβέιρα (70′ Τόμας).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.