ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ο «δικέφαλος του βορρά» με ανατροπή έφυγε με ισοπαλία 2-2 από την «Οpap Arena»

Με γκολ στο 90' ο Οζντόεφ κράτησε στην κορυφή τους Θεσσαλονικείς

Ο «δικέφαλος του βορρά» με ανατροπή έφυγε με ισοπαλία 2-2 από την «Οpap Arena»

«Κονταροχτυπήθηκαν» αλλά έμειναν στο 2-2 ΑΕΚ και ΠΑΟΚ στην OPAP Arena για την 4η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League.

Μπορεί η Ένωση να προηγήθηκε με δύο γκολ διαφορά στο ματς χάρη στα τέρματα των Γκατσίνοβιτς (30′) και Άμραμπατ (49′), ωστόσο, η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου βρήκε τα ψυχικά αποθέματα όχι απλά να μειώσει με τον Μπάμπα Ράχμαν (62′), αλλά και να ισοφαρίσει με γκολ του Οζντόεφ στο φινάλε. Έτσι, οι Θεσσαλονικείς πήραν σπουδαίο βαθμό στην OPAP Arena, ο οποίος τους κρατά στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.

Η εικόνα του αγώνα

Με καλό ρυθμό μπήκαν οι δύο ομάδες στον αγωνιστικό χώρο με την ΑΕΚ να προσπαθεί να κρατήσει μπάλα και να κυριαρχήσει, ενώ τον ΠΑΟΚ έτοιμο να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις. Η πρώτη αξιόλογη στιγμή στο παιχνίδι ήρθε στο 11′ για την Ένωση με τον Ελίασον, η κεφαλιά του οποίου πέρασε αρκετά άουτ. Ο ρυθμός έπεσε με την τακτική των δύο προπονητών να κυριαρχεί.

Στο 30′ η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Ο Γκαρσία μοίρασε ωραία στον Πινέδα, ο οποίος κουβάλησε αρκετά μέτρα την μπάλα, έδωσε στον Γκατσίνοβιτς και με ωραίο πλασέ κέρδισε τον Κοτάρσκι για το 1-0. Στο 35′ ήρθε και η πρώτη τελική για τον ΠΑΟΚ. Ο Ζίβκοβιτς εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά προς το δεύτερο δοκάρι, εκεί πετάχτηκε ο Κεντζιόρα που πήρε μια ωραία κεφαλιά, αλλά αυτή πέρασε ελάχιστα πάνω από το δοκάρι του Αθανασιάδη.

Στις πρώτες στιγμές του δεύτερου ημιχρόνου η ΑΕΚ κατάφερε να διπλασιάσει τα τέρματά της. Ο Άμραμπατ εκτέλεσε απευθείας ένα φάουλ, πλάγια της περιοχής, αιφνιδίασε τον Κοτάρσκι στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0. Ο ΠΑΟΚ απείλησε ξανά από στημένο. Ο Κεντζιόρα πήρε την κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ, με την μπάλα να περνά ελάχιστα άουτ. Στο 62′ ο «Δικέφαλος του Βορρά» έχασε την μεγαλύτερη στιγμή του, με τον Ντεσπόντοφ να κάνει ωραία ενέργεια και τον Αθανασιάδη να τον σταματά εντυπωσιακά.

Στη συνέχεια της φάσης ο Κωνσταντέλιας έστρωσε στον Μπάμπα, ο οποίος με δυνατό σουτ μείωσε για τον ΠΑΟΚ σε 2-1. Ο ΠΑΟΚ πατούσε εξαιρετικά στον αγωνιστικό χώρο και μετά από φάση διαρκείας ισοφάρισε με τον Οζντόεφ, που βρέθηκε μόνος μέσα στην μικρή περιοχή. Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, η ΑΕΚ άγγιξε το 3-2, αλλά ο Γιόνσον αστόχησε από πλεονεκτική θέση.

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 2-2

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα (78′ Σιντιμπέ), Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Πινέδα (86′ Μάνταλος), Γκατσίνοβιτς (86′ Φερνάντες), Ελίασον, Άμραμπατ (72′ Γιόνσον), Γκαρσία (46′ Πόνσε).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Ότο (59′ Σάστρε), Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Μεϊτέ, Σβαμπ (66′ Οζντόεφ), Ζίβκοβιτς, Μουργκ (59′ Ντεσπόντοφ), Κωνσταντέλιας, Τόμας (59′ Σαμάτα).


Όλες οι εξελίξεις…

Τέλος 2-2

Ο Κουλιεράκης πήρε την κεφαλιά και ο πεσμένος Οζντόεφ με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-2 στο 90′

ΓΚΟΛ για τον ΠΑΟΚ 

Εκτός Πινέδα και Γκατσίνοβιτς

Ο Μάνταλος θα πάει πίσω από τον Πόνσε και ο Φερνάντες στο άκρο της επίθεσης

Στο 82′ το παιχνίδι

Ο Άμραμπατ στη θέση του Γιόνσον στο 73

Ο Ντεσπόντοφ έκανε την ντρίμπλα, εκτέλεσε από διαγώνια θέση, τον νίκησε ο Αθανασιάδης, ακολούθησε φάση διαρκείας, ευνοήθηκε ο Μπάμπα και με συρτό σουτ μείωσε το σκορ

ΓΚΟΛ για τον ΠΑΟΚ

Κίτρινη κάρτα για τράβηγμα φανέλας στον Σιμάνσκι

Τρεις αλλαγές για τον ΠΑΟΚ
Σαμάτα, Σάστρε και Ντεσπόντοφ στον αγώνα – Εκτός οι Ότο, Τόμας και Μουργκ

Στο 59
Κεφαλιά του Κεντζιόρα δεν μπορεί να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα

Σκόρερ ο Άμραμπατ – Ο Άμραμπατ σκοράρει με απευθείας εκτέλεση φάουλ. Ο Μαροκινός εκτέλεσε χαμηλά συρτά και αιφνιδίασε τον Κοτάρσκι που φέρει μερίδιο ευθύνης.

ΓΚΟΛ για την ΑΕΚ

Σέντρα στο 2ο ημίχρονο

Ημίχρονο
1-0 με γκολ του Γκατσίνοβιτς η ΑΕΚ

Τρία λεπτά οι καθυστερήσεις

35′ Κόρνερ Ζίβκοβιτς, κεφαλιά Κετζιόρα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι

Η ΑΕΚ εάν κερδίσει πάει κορυφή και στο +2 από τον ΠΑΟΚ

Υποδειγματική αντεπίθεση με Λιβάι να σπάει στον Πινέδα αυτός να κατεβάζει την μπάλα να κάνει την κούρσα και να πασάρει στον Γκατσίνοβιτς που πλάσαρε ιδανικά τον Κοτάρσκι για το 1-0 πανηγυρίζοντας έξαλλα

ΓΚΟΛ για την ΑΕΚ
Στο 30′ ο Γκατσίνοβιτς άνοιξε το σκορ

Έντονος διάλογος Σβαμπ και Βίντα

21′ Σέντρα του Ελίασον στο δεύτερο δοκάρι προ του Λιβάι ο Κουλιεράκης σε κόρνερ

Φωνάζει η ΑΕΚ για κάρτα στον Κωνσταντέλια σε μαρκάρισμα στον Πινέδα

Η ΑΕΚ έχει ανεβάσει ταχύτητα και ψάχνει γκολ στην αντεπίθεση

Κεφαλιά του Ελίασον, πάνω από το δοκάρι η μπάλα

Φωνάζει ο Λουτσέσκου για το μαρκάρισμα του Λιβάι στον Κεντζιόρα

Πολύ γρήγορος ρυθμός στο παιχνίδι

Στο 5′
Γύρισμα του Μπράντον στον Κωνσταντέλια, πρόλαβε ο Βίντα έκοψε και έπειτα ο Αθανασιάδης.

Ξεκίνησε να πιέζει ψηλά ο ΠΑΟΚ

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σέντρα στο ματς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.