ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 2-1: Ο «Δικέφαλος» πήρε τη νίκη στο ντέρμπι κορυφής στην Τούμπα

Πήρε το ντέρμπι και φιγουράρει στην κορυφή ο «Δικέφαλος του Βορρά»

ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 2-1: Ο «Δικέφαλος» πήρε τη νίκη στο ντέρμπι κορυφής στην Τούμπα

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε με 2-1 τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα, στο ντέρμπι κορυφής της 20ής αγωνιστικής της Super League.

Πλέον, οι Θεσσαλονικείς βρίσκονται μόνοι στην κορυφή της βαθμολογίας, με την ΑΕΚ να ακολουθεί στο -2, τον Παναθηναϊκό να πέφτει στην τρίτη θέση και τον Ολυμπιακό να προσπαθεί να μειώσει τη διαφορά.

Μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα ήταν ο Ντεσπόντοφ, ο οποίος χάρισε τη νίκη στην ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου πετυχαίνοντας δύο γκολ.

Η εξέλιξη της αναμέτρησης

Τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης δεν είχαν καλό ρυθμό, καθώς οι δύο ομάδες ήταν αρκετά προσεκτικές και δεν πήραν κάποιο ρίσκο, δίνοντας προτεραιότητα στην αμυντική τους λειτουργία.

Το μόνο αξιόλογο ήταν μία καλή στιγμή του ΠΑΟΚ στο 9′, όταν ο Τόμας έκανε την προβολή σε σέντρα που βγήκε από τα αριστερά, αλλά ο Ντραγκόφσκι σταμάτησε την προσπάθειά του. Η πρώτη τελική του Παναθηναϊκού ήρθε λίγο πριν τη συμπλήρωση 20 λεπτών στην αναμέτρηση. Ο Μπακασέτας έκανε με τη μία το σουτ, έπειτα από πάσα του Αϊτόρ, όμως η μπάλα κατέληξε ψηλά άουτ. Στο 39′ ο «Δικέφαλος του Βορρά» βρήκε δίχτυα με κεφαλιά του Κουλιεράκη σε εκτέλεση φάουλ, όμως το γκολ δεν μέτρησε, καθώς ο Έλληνας στόπερ ήταν εκτεθειμένος.

Παρ’ όλα αυτά οι «ασπρόμαυροι» κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ με τον Ντεσπόντοφ, πριν οι δύο ομάδες οδηγηθούν στην ανάπαυλα του ημιχρόνου. Ο ΠΑΟΚ βγήκε στην αντεπίθεση με τον Μουργκ, ο οποίος τροφοδότησε τον Βούλγαρο επιθετικό, που με διαγώνιο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 στο 43ο λεπτό. Το πρώτο μέρος έκλεισε με δύο τελικές στην εστία για τον Παναθηναϊκό από Αράο και Ούγκο, χωρίς όμως να ανησυχήσουν τον Κοτάρσκι, που κράτησε το προβάδισμα της ομάδας του στο φινάλε του 45λεπτου.

Πιο πλούσιο σε φάσεις και ρυθμό το δεύτερο μέρος της αναμέτρησης, που δεν είχε καμία σχέση με την εικόνα που παρουσίασαν οι δύο ομάδες στο πρώτο ημίχρονο. Σ’ αυτό βοήθησε η άμεση ισοφάριση του Παναθηναϊκού, που στο 51′ έφερε το ματς στα ίσια. Ο διαιτητής εξέτασε το βίντεο για ένα μαρκάρισμα του Τάισον στον Μπακασέτα και έδειξε την άσπρη βούλα, με τον διεθνή μεσοεπιθετικό να σημειώνει το πρώτο του γκολ με τα πράσινα, ισοφαρίζοντας το ματς σε 1-1. Γρήγορα όμως ο ΠΑΟΚ ξαναπήρε το προβάδισμα, καθώς εκμεταλλεύτηκαν την κακή αντίδραση της άμυνας του «τριφυλλιού».

Από κλέψιμο και εξαιρετική ομαδική συνεργασία των παικτών του Ραζβάν Λουτσέσκου, η μπάλα έφθασε στον Ντεσπόντοφ, ο οποίος με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ντραγκόφσκι και με το δεύτερο προσωπικό τέρμα, πέτυχε το 2-1 στο 56′.

ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 2-1
ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Οζντόεφ (88′ Σβαμπ), Μεϊτέ, Ντεσπόντοφ (72′ Ζίβκοβιτς), Τάισον (72′ Κωνσταντέλιας), Μουργκ (78′ Μάρκος Αντόνιο), Τόμας (88′ Τζίμας).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παναθηναϊκός (Τερίμ): Ντραγκόφσκι, Bαγιαννίδης (66′ Λημνιός), Γεντβάι, Ούγκο (46′ Μπερνάρ), Μλαντένοβιτς, Κώτσιρας, Αράο, Μαντσίνι (89′ Βιλένα), Αϊτόρ (46′ Τζούρισιτς), Μπακασέτας, Γερεμέγεφ (46′ Τσέριν).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.