ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Φόρος υγείας» σε αλάτι, ζάχαρη, αλκοόλ, καπνά! Για τα εμβόλια θα πληρώσει κανείς;

Παναθηναϊκός – ΑΕΚ: Ντέρμπι στη Λεωφόρο σήμερα – Θα «σπάσει» το αήττητο των πράσινων η Ένωση;

Οι πιθανές ενδεκάδες του ντέρμπι

Παναθηναϊκός – ΑΕΚ: Ντέρμπι στη Λεωφόρο σήμερα – Θα «σπάσει» το αήττητο των πράσινων η Ένωση;

Λίγες ημέρες μετά την επιτυχημένη τους πρεμιέρα στο Europa League, ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την ΑΕΚ στη Λεωφόρο, στο μεγάλο ντέρμπι της 5ης αγωνιστικής της Super League.

Οι «πράσινοι» έχουν το απόλυτο μέχρι στιγμής, με 3/3 στη Super League, κρατώντας μάλιστα απαραβίαστη την εστία τους. Από την άλλη, η νταμπλούχος μετρά ήδη δύο απώλειες –και οι δυο εντός έδρας – και ενδεχόμενη ήττα θα την αφήσει αρκετά μακριά από την κορυφή.

Σημαντικό ρόλο, ωστόσο, θα παίξει και η κούραση, αλλά και η ψυχολογία, στους παίκτες των δυο ομάδων, έπειτα από τις νικηφόρες αναμετρήσεις τους απέναντι σε Βιγιαρεάλ και Μπράιτον, αντίστοιχα, στην πρεμιέρα των ομίλων του Europa League.

Ο Παναθηναϊκός έχει εννέα βαθμούς και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο -4μ από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό και στο -1 από τον δεύτερο, ΠΑΟΚ. Με μια νίκη και δυο ισοπαλίες στο πρωτάθλημα, η ΑΕΚ έχει φτάσει τους πέντε βαθμούς. Και οι δυο ομάδες, όμως, έχουν ένα ματς λιγότερο από τον.. ανταγωνισμό, μιας και δεν αγωνίστηκαν την πρώτη αγωνιστική της Super League.

Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε την προετοιμασία του με πρόβλημα της τελευταίας στιγμής. Ο Αϊτόρ Κανταλαπιέδρα ακολούθησε θεραπεία λόγω ενοχλήσεων στο δάκτυλο του ποδιού κι έμεινε εκτός του ντέρμπι. Από την… εξέδρα θα δουν το “μεγάλο” ματς και οι Βέρμπιτς – Βαγιαννίδης.

Με τα γνωστά προβλήματα και τις σημαντικές απουσίες των Βίντα, Μουκουντί και Χατζισαφί, ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής και η προετοιμασία της ΑΕΚ. Απ’ την άλλη, ο Ματίας Αλμέιδα, συμπεριέλαβε για πρώτη φορά στην αποστολή της ΑΕΚ τον νεοαποκτηθέντα Αλεξάντερ Κάλενς, ο οποίος αναμένεται να δώσει μία επιπλέον επιλογή στα μετόπισθεν.

Οι πιθανές ενδεκάδες του ντέρμπι:

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι – Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Χουανκάρ – Πέρεθ, Τσέριν, Μπερνάρ – Παλάσιος, Μαντσίνι, Ιωαννίδης.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς – Ρότα, Μήτογλου, Σιμάνσκι, Μοχαμαντί – Γιόνσον, Πινέδα, Γκατσίνοβιτς, Ελίασον – Τσούμπερ – Λιβάι Γκαρσία.

Διαιτητής: Σιμόνε Σότσα (Ιταλία)

Βοηθοί: Μπέρτι, ΝτελΤζόβανε (Ιταλία)

4ος: Αντρέα Κολόμπο (Ιταλία)

VAR: Αμπίσο Ροσάριο (Ιταλία)

AVAR: Λούκα Ζουφερλί (Ιταλία)

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παρατηρητής: Αντώνης Καρατζίκας (Ελλάδα)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.