ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Β.Μαρινάκης: «Να σταματήσει η αιμορραγία της Super League λόγω των αυθαίρετων απαιτήσεων της ΕΠΟ»

«Δεν θα αφήσουμε ανοχύρωτη τη Λίγκα»

Β.Μαρινάκης: «Να σταματήσει η αιμορραγία της Super League λόγω των αυθαίρετων απαιτήσεων της ΕΠΟ»

Ο πρόεδρος της Super League Βαγγέλης Μαρινάκης έστειλε το δικό του μήνυμα μετά την κλήρωση του πρωταθλήματος της σεζόν 2023-2024.

Ο ισχυρός άντρας της ΠΑΕ Ολυμπιακός επιτέθηκε για ακόμη μια φορά στην ΕΠΟ, ενώ μίλησε και για το κομμάτι της επαγγελματικής διαιτησίας.

Αναλυτικά η γραπτή δήλωση του Βαγγέλη Μαρινάκη:

«Εύχομαι το Πρωτάθλημα 2023-2024 να είναι ένα δυνατό πρωτάθλημα που θα προσφέρει όμορφες στιγμές στους φιλάθλους.

Είχαμε προετοιμαστεί για μια κλήρωση-γιορτή όμως οι στιγμές είναι κρίσιμες και οι συμπολίτες μας αλλά και οι ηρωικοί πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες και σε τέτοιες στιγμές το μυαλό όλων μας είναι δίπλα τους!

Όπως ήδη γνωρίζετε τον τελευταίο χρόνο η Super League κατάφερε να κλείσει τη μεγαλύτερη χορηγική της συμφωνία με την εταιρεία Stoiximan που έγινε αρωγός και συμπαίκτης μας.

Καταφέραμε η Πολιτεία να ασχοληθεί με το υπερβολικό «χαράτσι» των δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ που επιβάλλει η ΕΠΟ στις ομάδες μας και μειώθηκε με νόμο το ποσοστό παρακράτησης απο τα τηλεοπτικά συμβόλαια απο το 5% στο 1%.

Είμαστε βέβαιοι ότι η Πολιτεία θα φροντίσει ώστε και το ποσοστό στα συμβόλαια παικτών και ποδοσφαιριστών να πέσει επίσης στο 1% απο το 5% που είναι σήμερα αυθαιρέτως και σύμφωνα με την ομόφωνη πρότασή μας.

Είναι μοναδικό φαινόμενο στον πλανήτη να κρατά ποσοστό η Ομοσπονδία και στην πώληση αλλά και στην αγορά ποδοσφαιριστή απο μια ΠΑΕ! Προφανώς πρέπει να μηδενιστεί το ποσοστό στις αγορές και να γίνει 1% στις πωλήσεις.

Θα κάνουμε κάθε προσπάθεια να σταματήσει η ακατάσχετη οικονομική αιμορραγία της Super Leage λόγω των αυθαίρετων απαιτήσεων της ΕΠΟ.

Θα σταματήσουμε και αυτό είναι βέβαιο, να στερούμε πόρους απο τις ομάδες μας, απο τις Ακαδημίες μας, για να πληρώνουμε υπέρογκους μισθούς αργόσχολων ή τη ντόλτσε βίτα τους και τα ταξίδια τους σε όλο τον κόσμο με τις φίλες και τους φιλους τους… στην υγειά μας!

Ταυτόχρονα με τα παραπάνω διατηρήσαμε το σημαντικό ποσοστό απο τη φορολογία των κερδών του Στοιχήματος που μας διαθέτει κάθε χρόνο η Πολιτεία.

Πρόκειται όπως γνωρίζετε για χρήματα που πολλά χρόνια διεκδικούσε το ποδόσφαιρο αφου οι ομάδες μας ήταν στα κουπόνια χωρίς να έχουν κανένα έσοδο.

Επεξεργαζόμαστε μάλιστα με την Πολιτεία έναν τρόπο ώστε να αποδίδονται αυτά τα χρήματα έτσι ώστε να μην υπάρχουν στρεβλώσεις και αδικίες όπως στο παρελθόν.

Θα ήθελα να περιοριστώ μόνον σε ευχάριστα μηνύματα σήμερα αλλά δυστυχώς η εποχή επιβάλει να δούμε κατάματα τις προκλήσεις και να δημιουργήσουμε το μέλλον που αξίζει στο Ελληνικό Ποδόσφαιρο.

Έχουμε ήδη απευθυνθεί στην Πολιτεία και έχουμε ζητήσει απόλυτη διαφάνεια για όσα ακούμε τον τελευταίο καιρό.

Όσοι φταίνε να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη, το συντομότερο και να υποστούν και όσες ποινές προβλέπει το πειθαρχικό δίκαιο.
Σε καμμιά περίπτωση δε θα αφήσουμε ανοχύρωτη την Super League σε φήμες και σε λάσπη. Όσοι φταίνε θα πρέπει να πληρώσουν.

Ταυτόχρονα πρέπει με την στήριξη της Πολιτείας που έχει ήδη νομοθετήσει σχετικά να προχωρήσουμε στην Επαγγελματική Διαιτησία, σε μια νεα εποχή εμπιστοσύνης και σοβαρότητας για έναν πολύπαθο χώρο. Χωρίς σκιές και χωρίς συμφέροντα για τρίτους.

Το επαγγελματικό ποδόσφαιρο πρέπει επιτέλους να απολαύσει τη δυνατότητα που του δίνει η περίφημη «Ολιστική Μελέτη», για την οποία συμφώνησαν και υπόγραψαν ο Πρωθυπουργός της χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Πρόεδρος της UEFA Αλεξάντερ Τζέφεριν, να αποφασίζει για τα του οίκου του!

Θα πρέπει, άμεσα, η ΕΠΟ να υιοθετήσει πλήρως και χωρίς στρεβλώσεις την «Ολιστική Μελέτη» η UEFA και η Πολιτεία πρέπει να συμβάλουν τα μέγιστα προς αυτή την κατεύθυνση.

Θα προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να φέρουμε νεα έσοδα απο χορηγούς και τηλεόραση στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Τα επόμενα χρόνια είναι η κοινή μας ευκαιρία να πάμε το ελληνικό ποδόσφαιρο εκεί που του αξίζει στην Ευρώπη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Καλή ποδοσφαιρική σεζόν».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.