Δημοκρατία έχουμε, ότι θέλουμε λέμε, έτσι Αλέξη;

Φρέιζερ Πράις: Τέλος εποχής για την θρυλική αθλήτρια – Κατέκτησε το 17ο μετάλλιό της στο Παγκόσμιο Στίβου (βίντεο)

Η Τζαμαϊκανή έβαλε τέλος σε μια ένδοξη καριέρα μετά την νίκη της στη σκυταλοδρομία 4 x 100 στο Τόκιο

Φρέιζερ Πράις: Τέλος εποχής για την θρυλική αθλήτρια – Κατέκτησε το 17ο μετάλλιό της στο Παγκόσμιο Στίβου (βίντεο)

Τέλος εποχής για την θρυλική σπρίντερ Σέλι Αν Φρέιζερ Πράις, η οποία στα 39 της, είπε το «κύκνειο άσμα» σε μια λαμπρή καριέρα, μετά τον τελικό της σκυταλοδρομίας 4χ100 στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου στο Τόκιο.

Η Φρέιζερ Πράις είχε ανακοινώσει από πριν πως αυτή θα είναι η τελευταία της διοργάνωση.

Συμμετείχε για πρώτη φορά σε μεγάλη διοργάνωση στο παγκόσμιο της Οσάκα το 2007 και 18 χρόνια μετά η τελευταία της διοργάνωση έμελλε να είναι στην Ιαπωνία.

Στον τελικό των 100μ κατέλαβε την 6η θέση, όμως με τις τρεις συναθλήτριές της στον τελικό της σκυταλοδρομίας κατέλαβε την 2η θέση, κατακτώντας το αργυρό μετάλλιο, το 17ο μετάλλιο της.

Η Τζαμαϊκανή είναι η πρώτη σε αριθμό ατομικών μεταλλίων, αφού έχει κατακτήσει οκτώ, έξι χρυσά, ένα αργυρό και ένα χάλκινο.

Δείτε βίντεο από τη συμμετοχή της το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου στο Τόκιο:

  • Ποια είναι η Φρέιζερ Πράις:

Η Τζαμαϊκανή γεννήθηκε το 1986 στο Κίνγκστον. Η καριέρα της εκτοξεύτηκε το 2008, όταν κατέκτησε το χρυσό στα 100μ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου.

Έγινε η πρώτη Τζαμαϊκανή που κέρδισε Ολυμπιακό τίτλο σε αυτό το αγώνισμα παρόλα αυτά αυτό ήταν μόνο η αρχή.

Στην καριέρα της συνολικά κατέκτησε οκτώ Ολυμπιακά μετάλλια σε πέντε διοργανώσεις, από το 2008 μέχρι και το 2024 με τα πέντε μάλιστα να είναι ατομικά.

Σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα έφτασε τα 17 μετάλλια σε 100μ, 200μ και 4Χ100μ. 

Στους Ολυμπιακούς του Παρισιού το 2024, η ατυχία τη χτύπησε στην πιο κρίσιμη στιγμή, τραυματίστηκε στην προθέρμανση και δεν μπόρεσε να τρέξει στον ημιτελικό των 100μ, ενώ είχε δηλώσει πως αυτή θα ήταν η τελευταία της Ολυμπιακή διοργάνωση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.