ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Μουντιάλ 2022: Αυτοί είναι οι πέντε κορυφαίοι ποδοσφαιριστές της φάσης των ομίλων

Ποιοι ξεχώρισαν;

Μουντιάλ 2022: Αυτοί είναι οι πέντε κορυφαίοι ποδοσφαιριστές της φάσης των ομίλων

Η φάση των ομίλων του Μουντιάλ του Κατάρ ολοκληρώθηκε και πλέον ξέρουμε τις 16 ομάδες που προκρίθηκαν.

Ο δεύτερος γύρος της τελικής φάσης της Νο. 1 ποδοσφαιρικής διοργάνωσης του κόσμου ξεκινάει σήμερα (3/12), όμως πέντε παίκτες έχουν κάνει τη διαφορά μέχρι στιγμής.

Κόντι Γκάκπο (Ολλανδία)

Ένα από τα πρώτα ονόματα που έρχεται με ευκολία στο μυαλό από τους παίκτες που έχουν ξεχωρίσει μέχρι στιγμής είναι αυτό του Κόντι Γκάκπο. O διεθνής 23χρονος εξτρέμ διανύει σεζόν… μεταγραφής και το έδειχνε πριν τη σέντρα του Μουντιάλ. Ο ταχύτατος ακραίος επιθετικός της Αϊντχόφεν μετράει στο πρώτο μισό της σεζόν 24 εμφανίσεις με 13 γκολ – 17 ασίστ και στον ίδιο ξέφρενο ρυθμό συνεχίζει και στο Κατάρ.

Ο Γκάκπο άνοιξε το σκορ κόντρα στην πρωταθλήτρια Αφρικής, Σενεγάλη, στο πρώτο του παιχνίδι σε Παγκόσμιο Κύπελλο, βρήκε πάλι δίχτυα ενάντια στο Εκουαδόρ με ένα σουτ – βολίδα και σκόραρε για τρίτη φορά στο τελευταίο ματς του ομίλου με το ήδη αποκλεισμένο Κατάρ. Ο «δαίμονας» τον Οράνιε είναι το πιο επικίνδυνο όπλο στην φαρέτρα του Λουίς Φαν Χαλ.

Λιονέλ Μέσι (Αργεντινή)

Πολλοί είναι οι φίλοι του ποδοσφαίρου ανά τον κόσμο που επιθυμούν να δουν την Αργεντινή να σηκώσει το Παγκόσμιο Κύπελλο στον τελικό της 18ης Δεκεμβρίου. Όχι για τη δουλειά του Λιονέλ Σκαλόνι ή το ποδόσφαιρο που παίζουν οι παίκτες της Αλμπισελέστε αλλά για έναν παίκτη. Τον Λιονέλ Μέσι. Αν μπορούμε βέβαια να τον πούμε «έναν παίκτη»…

Ο αρχηγός των πρωταθλητών Νότιας Αμερικής είναι σε εξαιρετική κατάσταση, δείχνει έτοιμος να ηγηθεί της Αργεντινής και να την φτάσει στην κορυφή του κόσμου, όπως είχε κάνει το 1986 ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα. Ο Μέσι στο πρώτο του παιχνίδι στο τουρνουά ευστόχησε σε πέναλτι και έκανε πολύ καλό ματς, όμως δεν κατάφερε να σώσει την ομάδα του από την ήττα – σοκ κόντρα στη Σαουδική Αραβία. Στον «τελικό» με το Μεξικό «καθάρισε» με γκολάρα και ασίστ, ενώ στον τελευταίο αγώνα με την Πολωνία ο φοβερός Σέζνι μπορεί να έπιασε την εκτέλεση πέναλτι του αλλά και πάλι ήταν ο MVP.

Κιλιάν Μπαπέ (Γαλλία)

Το Μουντιάλ του 2018 ήταν το τουρνουά του Κιλιάν Μπαπέ και ο Γάλλος επιθετικός θέλει να μετατρέψει σε δική του διοργάνωση και το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ. Στη Ρωσία ήταν το μεγάλο «wonder boy» που δικαίωσε και ίσως να ξεπέρασε τις προσδοκίες, όμως τέσσερα χρόνια αργότερα είναι πιο ώριμος (αν και ακόμα είναι 23 ετών) και πλέον είναι ένας ολοκληρωμένος σούπερ σταρ.

Ο Μπαπέ ήταν βασικός και αναντικατάστατος στα πρώτα δυο ματς του ομίλου και πήρε τους Τρικολόρ στις πλάτες του. Κόντρα στην Αυστραλία σκόραρε και έδωσε ασίστ στο ιστορικό γκολ του Ολιβιέ Ζιρού, με το οποίο έπιασε τον Τιέρι Ανρί στην πρώτη θέση των σκόρερ της Γαλλίας. Στο δεύτερο ματς με τη Δανία «καθάρισε» με δυο γκολ και κλείδωσε το εισιτήριο των πρωταθλητών κόσμου για τους «16». Στο τρίτο ματς του ομίλου κόντρα στην Τυνησία πέρασε ως αλλαγή, καθώς πήρε… ανάσες ενόψει των «νοκ άουτ».

Μπρούνο Φερνάντες (Πορτογαλία)

Μπορεί ο Κριστιάνο Ρονάλντο να είναι ο αρχηγός και ο μεγάλος ηγέτης της Πορτογαλίας, όμως μέχρι στιγμής ο MVP είναι άλλος. O λόγος προφανώς για τον Μπρούνο Φερνάντες. Τον «μαέστρο» της ομάδας του Φερνάντο Σάντος, ο οποίος ήταν καθοριστικός στο να «κλειδώσει» η χώρα του από τη δεύτερη αγωνιστική το εισιτήριο για τους «16».

Στο πρώτο ματς, ενάντια στη Γκάνα, ο CR7 μπορεί να κέρδισε πέναλτι και να ευστόχησε, όμως το ματς το «τελείωσε» ο αρχηγός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο Αντρέ Αγιού ισοφάρισε στο 73′ αλλά οι Πορτογάλοι σκόραραν ακόμα δυο φορές με τους Ζοάο Φέλιξ και Ραφαέλ Λεάο, από ισάριθμες ασίστ του Μπρούνο. Στο δεύτερο δεύτερο παιχνίδι, ενάντια στους Ουρουγουανούς, ο Πορτογάλος από δημιουργός έγινε εκτελεστής, καθώς σκόραρε και τα δυο τέρματα της ομάδας του αν και το πρώτο το διεκδίκησε το… μαλλί του Κριστιάνο. Στο τελευταίο ματς κόντρα στην Νότια Κορέα ο Φερνάντο Σάντος άφησε τον Φερνάντες στον πάγκο για να του δώσει ένα άτυπο… ρεπό που το κέρδισε με την αξία του.

Χάρι Κέιν (Αγγλία)

Γίνεται η Αγγλία να έχει σκοράρει εννέα γκολ και ο Χάρι Κέιν να μην έχει βάλει κανένα; Κι όμως ναι. Μπορεί ο αρχηγός των Τριών Λιονταριών να είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής της εθνικής του ομάδας χωρίς ακόμα να βρει δίχτυα; Φυσικά!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μπορεί πολλοί να περίμεναν τον «killer» της Τότεναμ μέχρι στιγμής να είχε ανοίξει λογαριασμό και μάλιστα να ήταν ψηλά στη λίστα των σκόρερ, όμως η προσφορά του είναι πιο σημαντική από το να σπρώχνει απλά τη μπάλα στα δίχτυα. Αυτά είναι τα εύκολα για τον Κέιν. Ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ έχει δώσει έναν «all-around» ρόλο στον επιθετικό του και αυτός ανταποκρίνεται, καθώς μέχρι στιγμής έχει δημιουργήσει χώρους για τους συμπαίκτες του, έχει κερδίσει πολλές μάχες και έχει δώσει τρεις ασίστ. Δυο γκολ δημιούργησε στο ματς με το Ιράν και ακόμα ένα κόντρα στην Ουαλία. Ο Κέιν πια είναι κάτι παραπάνω από ένας φορ «κουτιού».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.