ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Μουντιάλ 2022 – Βραζιλία: Η κατάρα των 20 χρόνων που θέλει να… σπάσει

Ποιος είναι ο «κακός δαίμονας» της Σελεσάο

Μουντιάλ 2022 – Βραζιλία: Η κατάρα των 20 χρόνων που θέλει να… σπάσει

Η Bραζιλία αντιμετωπίζει αύριο (17:00) στη Ντόχατην Κροατία στον πρώτο-χρονικά-προημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022, και θα προσπαθήσει να σπάσει μία κατάρα που κρατάει 20 χρόνια.

Από το 2002 και το Μουντιάλ που διοργάνωσαν Νότια Κορέα και Ιαπωνία, η Βραζιλία δεν έχει νικήσει ευρωπαϊκή ομάδα σε αγώνα νοκ άουτ Παγκοσμίου Κυπέλλου, όπως αναφέρει σχετικά η εφημερίδα της Βραζιλία O’ Globo.

Η τελευταία φορά ήταν στον τελικό του Μουντιάλ 2002, στη νίκη με 2-0 επί της Γερμανίας.

Έκτοτε η Βραζιλία έχει γνωρίσει πέντε ήττες, τρεις αποκλεισμούς στα προημιτελικά, έναν στα ημιτελικά και την ήττα στον αγώνα για την τρίτη θέση το 2014.

Σε αυτούς τους αγώνες η Βραζιλία σημείωσε μόλις τρία γκολ και δέχθηκε 15 γκολ. Σε αυτά τα τέσσερα Κύπελλα, οι μόνες νίκες της Βραζιλίας σε νοκ άουτ γύρους ήταν εναντίον ομάδων από τη Νότια Αμερική (Χιλή, 2010 και 2014, φάση των «16» και Κολομβία, προημιτελικά 2014), Αφρικής (Γκάνα, φάση των «16» 2006) και Βόρειας Αμερικής (Μεξικό, φάση των «16» 2018).

Οι νοκ-άουτ ήττες της Βραζιλίας από ευρωπαϊκές ομάδες από το 2006:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

2006- Βραζιλία 0-1 Γαλλία (προημιτελικά)
2010- Βραζιλία 1-2 Ολλανδία (προημιτελικά)
2014- Βραζιλία 1-7 Γερμανία (ημιτελικά)
2014- Βραζιλία 0-3 Ολλανδία (αγώνας για τρίτη θέση)
2018- Βραζιλία 1-2 Βέλγιο (προημιτελικά)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.